Autonieuws

Peugeot steekt Exalt in nieuw jasje

Met de Exalt, welke Peugeot al eerder toonde in Beijing, borduren ze verder op de in 2012 getoonde Onyx. Speciaal voor de Autosalon van Parijs hebben ze hem een nieuw jasje aangemeten.

De Exalt was op de Beijing Motor Show al te bewonderen. Voor de Autosalon van Parijs hebben de Fransen hem een nieuw uiterlijk gegeven. Grotendeels is hij nog steeds van ongelakt staal. De achterkant welke gehuld is in zogenoemde Shark Skin heeft deze keer een andere kleur. Waar dit in Azië rood was, is voor Europa minder opvallend grijs gekozen. Daarnaast heeft Peugeot een verassing in de kofferbak gestopt. De HYbrid-kick, een elektrische step. Handig voor de drukke, krappe wegen in de binnenstad! 

Innovatie
De Exalt heeft door middel van een HYbrid4 systeem een gecombineerd vermogen van bijna 340 pk. Dit maakt het systeem, als deze in productie gaat, de sterkste motorvariant van Peugeot. Nu is de RCZ R met 270 pk de krachtigste. De 1.6 liter viercilinder onder de motorkap levert alleen al 270 pk en de op de achteras geplaatste elektrische motor 67 pk. Dit vermogen is gekoppeld aan een zestraps automaat. Wat hieraan nieuw is, is de viercilinder voorin. Het huidige HYbrid4 systeem heeft dieselmotoren, waar hier een benzinemotor is ingelepeld. Op de weegschaal komt de naald op 1.700 kg te staan.
In de koplampen hebben de ingenieurs blacklight in gebouwd. Dit verbetert het zicht tijdens het rijden in zonsop- en ondergang. Het speciale licht verduidelijkt de wegmarkering waardoor deze gemakkelijker te zien is. Een bijzondere noviteit.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.