Autonieuws

Audi Airomorph is R18 e-tron van 2050

De 24 Uren van Le Mans bestaat al bijna een eeuw en hopelijk kunnen we nog minstens zo lang genieten van deze opwindende langeafstandsrace. Circuit La Sarthe zal in die tijd misschien wel nooit veranderen, maar dat geldt zonder meer niet voor de Le Mans-bolide. Zo ziet designstudent Eric Kim in zijn Airomorph Concept de R18 e-tron van de toekomst.

Eric Kim is onlangs afgestudeerd aan het Art College of design in Pasadena, Californië, en als afstudeeropdracht kwam hij met deze Audi Airomorph op de proppen. Dat het futuristische studiemodel niet zomaar een kluchtig hersenspinsel is, blijkt uit het feit dat Audi-designer Kris Vancoppenolle Kim bijstond in zijn studieproject.

Fantasie gevraagd
De Airomorph vraagt daartoe enige fantasie van zijn bewonderaars, maar Kim heeft wel degelijk gepoogd op visuele wijze te verwijzen naar de R18 e-tron, de racer waar Audi onlangs haar 13de Le Mans-verwinning binnensleepte. In het profiel van de Airomorph zou die knipoog te zien moeten zijn, terwijl recht van voren elementen van de R15 TDI verstopt zitten.

Transformers
Dat de Airomorph toch vooral een enduranceracer van de (verre) toekomst is, wordt onder meer verklaard aan de hand van zijn bijzondere carrosserie. De body is namelijk niet meer dan een elastisch doek uit een stuk, gespannen over een frame. De pas afgestudeerde design kwam op dit idee door kennis te hebben genomen van de BMW Gina Concept uit 2009. Ook die studie kan zijn koets aanpassen naar gelang de rijomstandigeheden daarom vragen. De flexibele stof is bij de Airomorph Concept via ‘actieve’ kabels aan de wielophanging verankerd en kan, aan de hand van een hydraulisch systeem, de aerodynamica naar de hand zetten om optimaal door de wind te klieven. Inventief bedacht, echter vragen wij ons de gehele tijd al af: waar zit de coureur? 

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles

Autonieuws
De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles
> Artikel lezen

Verslag: de 82ste 24 Uren van Le Mans in 24 foto's

Autonieuws
Sneller
> Artikel lezen

Dit zijn de troeven van de nieuwe Audi R18 e-tron

Autonieuws
Gewicht
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.