Autonieuws

Circuitplichtig: McLaren 650S Sprint

Geweldig zo’n GT3-uitvoering, maar wanneer het gerust ietsje minder mag zijn is deze McLaren 650S Sprint misschien een alternatief.

McLaren presenteert het zoveelste speciale model in korte tijd, de 650S Sprint. Deze circuitplichtige en dus niet straatlegale racer is het broertje van de 650 GT3. Dat is ‘m onder meer aan te zien aan een identieke radiator, vergelijkbare motorkap en dito achtervleugel. Verder beschikt de Sprint over een raceklaar FIA-interieur voorzien van een rolkooi, brandblusser en twee HANS-sportkuipen met 6-punt gordels. De airco hebben de Britten wel laten zitten om het niet al te heet in de cockpit te laten worden.

Specifiek afstemming
De aandrijving neemt de 650S Sprint over van de straatversie, al is de 3.8 liter twinturbo-V8 wel specifiek afgestemd voor circuitwerk. Ook de transmissie en het chassis kregen zo’n behandeling om de informatiestroom naar de berijder nog helderder door te spelen. Over een eventueel toegenomen vermogen wijdt McLaren niet uit, maar de Sprint is wel sneller dan de gewone 650S. Dit dankzij een verbeterde actieve aerodynamica en het bereiken van een hogere downforce. Interesse? Voor de Engelsen bedraagt de kostprijs 198.000 pond.

Gerelateerde artikelen

McLaren presenteert nieuwe GT3-racer

Autonieuws
McLaren onthult nieuwe GT3-racer
> Artikel lezen

McLaren geeft gelimiteerd vervolg aan MSO 650S

Autonieuws
McLaren geeft gelimiteerd vervolg aan MSO 650S
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren presenteert nu ook 650S Spider

Autonieuws
McLaren 650S Spyder
> Artikel lezen

Prestaties McLaren 650S: dit kan ‘ie! (+prijs)

Autonieuws
Prestaties McLaren 650S: dit kan ‘ie!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.