Autonieuws

Mercedes S 600 Guard: The Beast op z'n Duits

Obama heeft de Cadillac One, beter bekend als The Beast. Indrukwekkend, maar met z’n vreemde proporties ziet deze gepantserde vrachtwagen (wat het feitelijk is) er niet uit. Dat doen de Duitsers toch een stuk beter. Maak kennis met de nieuwe Mercedes S 600 Guard. Net zo veilig, maar dat merk je niet (meteen).

In navolging van ons eerdere item over een kijkje bij het productieproces, stelt Mercedes-Benz nu officieel de S 600 Guard voor. Op het eerste oog is dat niet te zien, maar deze S-klasse is eigenlijk een bunker op versterkte run-flat banden. Sterker, met een VR9-beschermingskwalificatie ben je als inzittende van deze limousine veilig van kogels uit militaire handwapens en geweren, granaten en andere normaliter onmiddellijk fatale explosieven. En niet alleen als mensen met kwade bedoelingen vuren op de flanken of de voor- en achterzijde van de auto. Ook van onderen is de S 600 Guard als een kluis.

Panic room
De S 600 Guard wordt aangedreven door een 530 pk sterke V12 met dubbele turbo’s en heeft 830 Nm tot zijn beschikking. Ondanks het zware wagengewicht moet dat afdoende zijn om aan gevaar te ontkomen of af te schudden. Lukt dat niet, dan zijn er allerlei functies om gespuis tot alle redelijkheid te sussen. Zo is er onder meer een intercom om alsnog met de buitenwereld te kunnen communiceren. En helpt het aanpraten van verstand ook niet, dan fungeert de S 600 Guard als een soort panic room, compleet met paniekalarmsysteem, automatische brandblusser, een klimaatregeling dat eventuele giftige gassen op afstand houdt en veel, heel veel luxe en comfort.

Gerelateerde artikelen

Mercedes E-Guard: bestand tegen aanslagen

Autonieuws
Mercedes E-Guard: bestand tegen aanslagen
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Cadillac Presidential Limousine voor Obama

Autonieuws
Cadillac Presidential Limousine voor Obama
> Artikel lezen

Verboden voor onbevoegden: Mercedes S-klasse Guard

Autonieuws
Gluren bij de bouw van de nieuwe Mercedes S-klasse Guard
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.