Autonieuws

Kia toont interieur nieuwe Sorento

Kia laat er geen gras over groeien. Want hoewel de onthulling pas begin oktober plaatsvindt, vuren de Zuid-Koreanen nu al de ene na de andere teaser of details van de nieuwe Sorento op ons af. Ditmaal over interieur.

Amper bekomen van de ruwe designschetsen van het exterieur wordt nu het binnenste van de nieuwe Sorento getoond. En dat is heel kenmerkend Kia, maar weer net eventjes iets anders dan bij de Sportage en Optima. De Zuid-Koreanen willen hier zelf graag aan toevoegen dat het dashboard om de (voorste) inzittenden heen is ontworpen en dat de kwaliteit ervan significant is toegenomen. De fabrikant gebruikt daarvoor onder andere meer zachtere oppervlakken en om de toegenomen luxe te garanderen zou de nieuwe Sorento grossieren in elektronische snufjes.

Zo Europees als wat
De nieuwe Sorento mag dan een Zuid-Koreaanse vader hebben, eigenlijk is de SUV zo Europees als wat. Hij is namelijk geheel tot stand gekomen in Kia’s ontwikkelingcentrum in Frankfurt, door een nieuw samengesteld designteam. Om ten dele die wereldwijd gewaardeerde Europese kwaliteit te benadrukken hebben de ontwerpers het Zwitserse horloge als inspiratiebron voor het interieur gebruikt.

De nieuwe Kia Sorento maakt tijdens de Autosalon van Parijs, begin oktober, zijn opwachting. Begin 2015 staat hij bij de dealer.

Gerelateerde artikelen

Dit is er veranderd aan de Kia Sorento

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Sorento op schetsen te zien

Autonieuws
> Artikel lezen

Tweede opwarmronde nieuwe Kia Sorento

Autonieuws
Tweede opwarmronde nieuwe Kia Sorento
> Artikel lezen

Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager

Autotests
Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.