Autonieuws

Het strandleven-gevoel: Fiat 500L Vans

Vans, dat is een bij surfers erg geliefd schoenenmerk en heden ook sponsor van de US Open of Surfing dat in Huntington Beach in California wordt gehouden. Voor Fiat een reden om in hetzelfde strandzand te springen met een speciaal aangeklede 500L, helemaal in de stijl van het schoenenmerk.

Het meest opvallende kenmerk van de Fiat 500L Vans Concept is zonder twijfel de grille. De Italianen bedachten een uitvoering met vier grote cirkelvormige openingen en ging helemaal uit het dak door er ook nog eens LED-verlichting rond te bouwen. En alsof de auto nog niet genoeg lichten had, zijn er ook nog extra mistlampen geïnstalleerd. Ook niet te missen is de specifieke kleurstelling met drie verschillende tinten, terwijl het dak is uitgevoerd in het dambord-patroon dat typisch is voor Vans. Verder is de 500L Vans Concept – hoe kan het ook anders – voorzien van een stel dakrails (met daarbovenop eerst nog een imperiaal) dat ruimte biedt voor een set sufboards en andere typische surfkledij of een tent voor wie graag non-stop de wilde golven tegemoet gaat.

Speels interieur
In het interieur komt het schoenenmerk nog sterker naar voren, al was het maar omdat Fiat de ganse dashboardlijst voorzag van kenmerkende stickers van Vans. De stoelen zijn bekleed met een stof dat Vans ook regelmatig toepast bij haar schoenen, terwijl we het wafelpatroon van de schoenzool terugzien op onder meer de pedalen.

Geen 4x4
Aan de aandrijving heeft Fiat niets gedaan. Dat is de in Nederland niet gevoerde 1.4 liter MultiAir met 160 pk gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Vierwielaandrijving wordt niet geleverd op de 500 L en ook de Vans Concept moet deze op het strand best wenselijke techniek ontberen.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Fiat 500L is een nachtbraker

Spyshots
> Artikel lezen

Fiat 500L Trekking Street Surf versierd met bamboe

Autonieuws
Fiat 500L Trekking Street Surf is voor de hippe skater
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.