Autonieuws

Lagonda herleeft met exclusieve serie

Aston Martin laat de Lagonda-naam toch terugkeren. Lange tijd gingen er geruchten over de wederopstanding van het merk en nu bestaat er duidelijkheid over. In de vorm van een exclusieve en strikt gelimiteerde 'super saloon' zal vanaf 2015 de merknaam herleven. Gedeeltelijk dan.

We schrijven maart 2009. Autosalon van Genève. Zwitserland. Met veel tromgeroffel onthult Aston Martin een conceptcar. Een SUV. Met voor- en achterop de merknaam Lagonda. En het merk heeft grootse plannen. CEO Ulrich Bez laat weten dat de merknaam Lagonda het mogelijk maakt om luxe sedans en SUV´s te gaan produceren en hiermee nieuwe markten aan te boren die niet binnen de merkwaarden van Aston Martin passen. "Het merk Lagonda maakt het voor ons mogelijk om auto´s te ontwikkelen die een ander karakter hebben dan de sportauto´s van Aston Martin. Bovendien zal Lagonda een eigen niche creëren van luxe en praktische voertuigen. De auto´s van Lagonda moeten het gehele jaar door kunnen worden gebruikt, ook in landen als Rusland", zo spreekt Bez op de Zwitserse beursvloer.

“De merknaam Lagonda het mogelijk maakt om luxe sedans en SUV´s te gaan produceren en hiermee nieuwe markten aan te boren”

Smeekbedes door klanten

In de jaren erna stierf het plan een stille dood. Maar Aston Martin heeft wel wat losgemaakt. Volgens eigen zeggen kwamen er bij de Britten meerdere verzoeken binnen om de Lagonda 'super saloon' te laten herleven. En daar wordt nu dan toch echt concreet werk van gemaakt.

Q by Aston Martin
Ontwikkeld door de 'Q by Aston Martin'-afdeling, waar ook de One-77, V12 Zagato en CC100 Speedster Concept werden geboren, zal het merk een strikt gelimiteerde serie Lagonda's gaan produceren. De details daarover zijn minimaal en blijft in vaagheden. Ja, Aston Martin gaat gebruikmaken van haar bekende VH-platform en veelvuldig carbon toepassen. Maar dat is logisch. En het design wordt gebaseerd op de Lagonda uit 1976, maar ook dat hadden we al vermoed.

Bestellen?
We moeten voor nu wachten op meer details. Maar dat Lagonda terugkeert, al is het in een strikt gelimiteerde serie, dat doet ons goed. In 2015 is het zover. Dan zal de productie aanvangen. Er eentje bestellen kan alleen als de Britten je daarvoor uitnodigen. En als je een huis hebt in het Midden-Oosten, want specifiek op verzoek van klanten uit die regio wordt het project opgestart. En ook exclusief aan voorbehouden.

Gerelateerde artikelen

Aston Martin Lagonda Vision baart opzien

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin toont meer van de Lagonda

Autonieuws
Aston Martin toont meer van de Lagonda
> Artikel lezen

Aston Martin Lagonda Taraf ook voor Europese rijkaards

Autonieuws
Aston Martin Lagonda Taraf
> Artikel lezen

Aston Martin Lagonda Taraf ook voor Europese rijkaards

Autonieuws
Aston Martin Lagonda Taraf
> Artikel lezen

Aston Martin Lagonda opent de deuren

Autonieuws
Aston Martin Lagonda opent de deuren
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.