Autonieuws

Prijzen Jeep Renegade beginnen bij 23 mille

Jeep rijden wordt bereikbaarder dan ooit tevoren. Nu Jeep de prijzen van de Renegade bekend heeft gemaakt blijkt dat je voortaan met een zevenslots-grille kunt komen voorrijden voor net geen 23.000 euro.

"De krachtige persoonlijkheid van de Jeep Wrangler met een frisse, nieuwe styling met robuuste carrosserievormen", dat is volgens Jeep het karakter van de Renegade. De auto werd begin dit jaar op de Autosalon van Genève aan de wereld voorgesteld en is ook wat ons betreft een frisse, nieuwe styling. En ja, die verwijzingen naar de Wrangler durven wij ook wel te maken. Dat het nog even wennen is dat een Jeep in een klein formaat als deze de weg op zal gaan moeten we daarbij dan maar even buiten beschouwing laten.

Met de genen van Jeep en Fiat
Ondanks zijn formaat heeft Jeep alles in het werk gesteld de auto te doen passen binnen hun merk-DNA. Met het Active Drive Low en Select Terrain doet de technologie er alles aan om in sneeuw, zand en modder, maar ook op rotsen zijn mannetje te staan. Met moederbedrijf Fiat achter de hand en de uitgebreide kennis van Jeep zelf geloven wij er wel in dat Jeep hierin geslaagd is. Moet je eens kijken wat een Fiat Panda 4x4 allemaal kan!

“De krachtige persoonlijkheid van de Jeep Wrangler met een frisse, nieuwe styling met robuuste carrosserievormen.”

Prijzen benzinemotoren

Jeep levert de Renegade met een zestal motoren evenredig verdeeld over de benzines en diesels. De instapprijs van € 22.990,- wordt op de 1.6 benzine met 110 pk geplakt. Dat model is echter pas vanaf begin 2015 leverbaar terwijl meerdere andere motorvarianten al vanaf november bij de dealer staan. Eveneens noemenswaardig is het feit dat deze 1.6 zijn krachten enkel op de voorwielen overbrengt. Daarboven vinden we de 140 pk sterke 1.4 MultiAir, eveneens als FWD. In 170 pk sterke variant brengt deze wel zijn krachten op alle vier de wielen over.

Prijzen diesels
Dieselen kan vanaf € 27.490,- met de 120 pk sterke en voorwielaangedreven 1.6 MultiJet. Meer vermogen, en meteen vierwielaandrijving, is er met de 140 pk sterke 2.0 MultiJet. Het topmodel vormt de 170 pk sterke 2.0 MultiJet welke enkel leverbaar is in de meest complete Trailhawk-uitvoering. Met trots laat Jeep erbij weten dat zowel de 170 pk sterke 1.4 MultiAir alsook de 140 en 170 pk sterke 2.0 MultiJet's leverbaar zijn met een negentraps automaat. Uniek voor dit segment.

November bij de Jeep-dealer
Vanaf november staat de Jeep Renegade bij de dealers. Hij zal de strijd aan moeten gaan met auto's als de Nissan Juke, Opel Mokka, Peugeot 2008 en Renault Captur. Door het ontbreken van een lichte instapmotor is de Renegade wat hoger geprijsd, maar wie eerlijk op motorvermogens gaat vergelijken ziet dat Jeep zijn huiswerk goed heeft gedaan.

Gerelateerde artikelen

Jeep Renegade met bijpassende aanhanger

Autonieuws
Jeep Renegade met bijpassende aanhanger
> Artikel lezen

Eerste foto's gefacelifte Jeep Renegade

Autonieuws
> Artikel lezen

Kleine Jeep Renegade in staat tot grote daden

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto Jeep Renegade (alias Jeepster)

Autonieuws
Eerste foto Jeep Renegade (alias Jeepster)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.