Autonieuws

Aston Martin gaat virtueel met DP-100 Vision GT

Aston Martin sluit achteraan het rijtje van autofabrikanten dat recentelijk een virtuele conceptcar heeft gelanceerd voor het Playstation-spel Gran Turismo 6. Alhoewel, als je hem zo ziet is de kans groot dat 'ie zo naar pole position scheurt.

Digitale racers zijn populair in het land der autofabrikanten, zo blijkt uit de stortvloed aan Vision Gran Turismo conceptcars van de laatste maanden. Ook Aston Martin waagt zich er aan en brengt de DP-100 de virtuele markt op. Vanaf juli kunnen gamers middels een update van alle Vision Gran Turismo's genieten en kan er dus ook gescheurd worden met deze designstudie van Aston Martin.

Mengelmoes
In tegenstelling tot vingeroefeningen van, bijvoorbeeld, Nissan, is de DP-100 geen designstudie die een nieuw model inluidt. Het is juist een mengelmoes van reeds bestaande modellen en is gebaseerd op de Aston Martin LMP-1-racers van weleer. De extreem lage, brede grille heeft bijvoorbeeld veel weg van de Lola-Aston Martin BM09/60 racer die het merk in 2008 inzette op de 24-uurs van Le Mans. Maar ook productiemodellen dienen als inspiratie. Eén blik op de achterlichten en de gelijkenis met de super-exclusieve One-77 is namelijk sprekend. Ook de vloeiende carrosserielijnen zijn natuurlijk des Aston Martin's.

Pixels verslinden
Digitale kilometers maakt de DP-100 met een een pittige V12-middenmotor. Die levert een piekvermogen van 800 pk en stuurt dit naar de achterwielen. Een volledig afstelbaar chassis moet de racer op de gebaande paden houden en ook de electronica schijnt dik in orde te zijn.
Aston Martin beperkt zich overigens niet tot het digitale wereldje: er staat een levensecht model op het Goodwood Festival of Speed, aankomend weekend. Volgens Kazunori Yamauchi, maker van Gran Turismo, zou de auto overigens zo als productiemodel geïntroduceerd kunnen worden. Laten we dat echter met een korreltje zout nemen.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi doet ook stoer in Gran Turismo 6

Autonieuws
Mitsubishi doet ook stoer in Gran Turismo 6
> Artikel lezen

Ook Nissan waagt zich aan Gran Turismo Vision Concept

Autonieuws
Ook Nissan waagt zich aan Gran Turismo Vision Concept
> Artikel lezen

Gran Turismo uitgebreid met Mercedes-AMG Vision Racing Series

Lifestyle & design
Gran Turismo uitgebreid met Mercedes-Benz AMG Vision Racing Series
> Artikel lezen

Virtueel racen met de BMW Vision Gran Turismo

Lifestyle & design
Virtueel racen met de BMW Vision Gran Turismo
> Artikel lezen

Italiaans tintje aan opvolger Aston Martin Vanquish

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo is virtuele supercar (updated)

Autonieuws
Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo is virtuele supercar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.