Autonieuws

Meer van unieke Ferrari F12 TRS

Geen pottenkijker die het weet, enkel Ferrari en de eigenaar plus mogelijk enkele trouwe vrienden. Maar met een rondzingend bedrag van 4,2 miljoen dollar zou de F12 TRS, een one-off, zomaar de duurste gebouwde Ferrari tot dusver kunnen zijn. En dat absurde, overigens erg krasgevoelige, kapitaal staat gewoon open en bloot geparkeerd op een of ander autofestijn. De Ferrari F12 TRS is niet officieel voorgesteld, al schijnt dat nog wel te gaan gebeuren.

Update 19 juni 2014: nieuwe foto's toegevoegd.

Ferrari Special Project (SP) heeft het behoorlijk druk gehad de laatste tijd. Na een op maat gemaakte Ferrari voor zanger Eric Clapton en de SP America is er opnieuw een Ferrari opgedoken die afwijkt van het normale productgamma. Als we de berichten moeten geloven heeft de auto, die net als de SP America de F12berlinetta als basis heeft, de naam F12 TRS gekregen en haalt Ferrari met deze opdracht een bedrag van 4,2 miljoen dollar binnen. Omgerekend is dat zo’n 3,1 miljoen euro.

KERS
Zoals vaak bij SP’s van Ferrari is er zeer weinig bekend over de TRS. Althans, over de mogelijk gewijzigde, onzichtbare techniek. We gaan er zodoende maar eventjes van uit dat de TRS in elk geval 740 pk weet op te hoesten, uit een 6.3 liter V12. Naar verluidt beschikt de auto ook over KERS, een energie-regeneratiesysteem, een technologie die de ‘gewone’ F12berlinetta niet bezit.

Targa
Dankzij twee stiekem geschoten foto's is met het oog wel te zien dat de TRS behoorlijk verschilt van zijn donorauto. Aan de voorzijde, maar nog veel meer aan de achterkant. De middensectie is compleet herontworpen om de TRS tot een targa te maken. Een zeer wulpse zelfs. Helaas niet heel goed te zien, maar het lijkt – aan de hand van de geheel frame-loze ramen – alsof de TRS helemaal niet over een dak beschikt. Ook geen afneembare.

Gerelateerde artikelen

Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12

Autonieuws
Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Visueel vlammen met de Ferrari 458 Speciale

Fotogalleries
> Artikel lezen

Ferrari SP America afgeleverd aan veeleisende klant

Autonieuws
> Artikel lezen

Configurator Ferrari 812 Superfast is slecht voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.