Autonieuws

’35 mille voor MINI Superleggera Vision’

Nu er sterke geruchten gaan dat de MINI Coupé en Roadster bij een eenmalige oefening blijven, is het niet zo’n gek idee deze beide op te volgen door de MINI Superleggera Vision. MINI-topman, Peter Schwarzenbauer, ziet dat helemaal zitten. De voltallige directie bij BMW hoeft daarvoor enkel groen licht te geven.

Met de tijdens de Concours d'Eleganza Villa d'Este aan het romantische Italiaanse Comomeer gepresenteerde MINI Superleggera Vision wilde MINI de reacties van het publiek op een ander soort Mini-model peilen. En reacties kreeg het, veelal positief. Ook Schwarzenbauer zelf was op slag verliefd bij het zien van de bijzondere MINI, gebouwd door de Italiaanse coachbuilder Carrozzeria Touring Superleggera. Graag ziet de Duitser, die ook tot de raad van bestuur van BMW AG behoort, dan ook de MINI Superleggera realiteit worden. Als één vervanger van de MINI Coupé en Roadster, die niet hebben opgeleverd wat ervan was verwacht.

Koopje
Schwarzenbauer heeft zelfs al een richtprijs in zijn hoofd. Opmerkelijker nog is dat die slechts 35 mille luidt. Een wel heel schappelijk bedrag wanneer het productiemodel trouw blijft aan het origineel waarin veel van het peperdure koolstofvezel is verwerkt om de naam ‘Superleggera’ te mogen dragen. Dat betekent vertaald vanuit het Italiaans namelijk ‘licht’. Het addertje waarover Schwarzenbauer pas later vertelt is dan ook dat deze streefprijs exclusief lokale belastingen betreft. Dan nog. Een MINI met de allure van de Superleggera Vision zou ondanks een pittig prijskaartje best eens gretig aftrek kunnen vinden. Vanaf 2016 zouden we daar achter kunnen komen. Want mocht BMW groen licht geven voor de bouw van de eigenaardige Italiaanse-Britse MINI, dan vindt de lancering pas op z’n vroegst in dat jaar plaats.

Gerelateerde artikelen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Mogelijk vaarwel voor MINI Coupé en Roadster

Autonieuws
Mogelijk vaarwel voor MINI Coupé en Roadster
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Superleggera Vision laat Italië en Engeland samensmelten

Autonieuws
De MINI Superleggera Vision versiert Villa d'Este
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.