Autonieuws

Nissan Pulsar moet C-segment opschudden

Het ultra-competitieve C-segment krijgt er nog een speler bij. Nissan blaast de Almera namelijk nieuw leven in en brengt hem als Pulsar dit jaar nog op de markt.

Niet Almera, maar Pulsar is dus de naam van Nissan's nieuwste hatchback. Gehuld in een inmiddels bekend Nissan-jasje en voorzien van het familiegezicht dat we van de Qashqai kennen, moet de Pulsar een plaatsje weten te veroveren in het C-segment.

Onderscheidend
Nissan kiest in ieder geval niet de makkelijkste weg, want hoe onderscheid je een auto tegenwoordig nog van de concurrentie? En helemaal in het enorm vooruitstrevende C-segment? Nissan denkt een goede strategie gevonden te hebben en gooit het over de technologische boeg. De nieuwe Pulsar kan namelijk uitgerust worden met het uitgebreide Nissan Safety Shield-pakket, een groot vangnet voor de bestuurder. Erbij inbegrepen zitten veiligheidszaken als Forward Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning en Moving Object Detection. Volgens Nissan is de Pulsar hiermee de enige C-segmenter die zóveel veiligheidssystemen standaard op een of meerdere uitvoering beschikbaar maakt.
In tegenstelling tot deze batterij aan geruststellende functies is het NissanConnect-systeem standaard op elke Pulsar. Dit biedt volledige integratie voor je smartphone en heeft via Google Send-to-Car toegang tot handige apps.

Gewaagd design
Nissan's familiegezicht kennen we van de Qashqai en X-Trail en wordt logischerwijs ook voorop de Pulsar tentoongesteld. Gecombineerd met de net zo kenmerkende LED-strips in de koplampen heeft Nissan een frisse look gecreëerd die tot dusver aardig weet te scoren. De Qashqai-sleutels vliegen immers over de toonbank. De tijd zal leren of Nissan met de Pulsar dezelfde positieve vibe heeft weten neer te zetten.
Qua motoriseringen heeft Nissan in elk geval het vertrouwen gelegd in een 1.2 liter DIG-T turbo-benzinemotor met 115 pk en een 1.5 liter dCi-diesel uit de Renault-Nissan-samenwerking die 110 pk en 260 Nm levert en in aanmerking komt voor 20% bijtelling. Begin 2015 komt daar er nog een pittige 1.6 liter benzine met 190 pk bij. Tevens is de Pulsar leverbaar met Nissan's XTronic-automaat.

Ruimte
Nissan heeft de Pulsar een wielbasis van 2,70 meter aangemeten, wat behoorlijk fors is voor zijn segment. Het merk claimt zelfs dat de Pulsar zo de langste wielbasis in het C-segment bezit, al is dat verschil marginaal. De Mercedes-Benz A-klasse heeft namelijk een wielbasis van 2,699 meter, maar die is qua prijsstelling geen direct rivaal voor de Pulsar. Beter vergelijkbare modellen zijn Ford Focus, die een wielbasis heeft van 2,64 meter, en de Volkswagen Golf met een afstand tussen de voorste en achterste wielen van 2,637  meter. Ook qua binnenruimte kan de Pulsar dus wel eens hoge ogen gaan gooien.

Gerelateerde artikelen

Nissan Pulsar toont zich van alle kanten in fotogallerie

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nissan Pulsar 1.6 DIG-T maakt wachten op Nismo dragelijker

Autonieuws
Nissan Pulsar sportiever door nieuw blok
> Artikel lezen

Geprijsde Nissan Pulsar in oktober bij de dealer

Autonieuws
Vanafprijzen Nissan Pulsar
> Artikel lezen

Nissan Pulsar Nismo nu nog enkel show

Autonieuws
Nissan Pulsar Nismo vooralsnog enkel show
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.