Autonieuws

Britse Trident presenteert dieselende Iceni Magna en Venturer

Nadat het opnieuw angstvallig stil is geweest rond Trident, presenteert de kleine Britse sportautobouwer ineens niet één, maar twee nieuwe modellen. Nou ja, naar eigen zeggen dan. Want de Iceni Magna lijkt verdacht veel op de in 2012 getoonde Iceni. De Venturer kennen we nog niet.

Daadwerkelijk nieuw of niet, de Trident Iceni Magna, gebaseerd op de Iceni, is op z’n minst zeer bijzonder te noemen. De open tweezitter, een fastback volgens de makers, is namelijk voorzien van een ongebruikelijk motorblok, te weten een 6.6 liter V8 uit een vrachtwagen. En niet eentje die benzine lust, maar diesel. Een dieselende sportcoupé, dat zie je zelden. En Trident maakt ‘em nog eigenaardiger door de auto een standaardvermogen van 400 pk en liefst 950 Nm mee te geven.

Absurde powerkits
Echter dit is pas het begin. Kopers die het Performance Package aanvinken moeten 435 pk en 1.288 Nm zien te temmen, en wie het aandurft om het Track Pack te bestellen kan z’n borst natmaken voor 670 pk en 1.423 Nm. Hoe indrukwekkend dat absurde vermogen de sprint naar 100 km/h weet te verschalken maakt Trident niet bekend, maar als je je bedenkt dat de basisuitvoering al in 3,7 seconden de honderd weet aan te tikken, dan behoeft het verder geen uitleg dat de Trident Iceni Magna tot de allersnelste sportauto’s ter wereld behoort. Idem dito aangaande de Venturer trouwens. Want die is te verkrijgen met dezelfde aandrijflijn. Kosten? Beide zijn er vanaf € 96.000 pond, wat omgerekend zo’n € 116.000,- is.

Gerelateerde artikelen

Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?

Autonieuws
Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.