Autonieuws

BMW Individual Manufaktur't M6 Gran Coupé

De heren van BMW Individual Manufaktur tonen graag hun kunnen. Toch hebben we hebben blijkbaar nog niet alles van BMW's maatwerkatelier gezien. Maak nu kennis met de M6 Gran Coupé Individual.

Niet de eerste BMW Individual, wel de mooiste tot dusver. Want zeg nu zelf: de 6-serie Gran Coupé is eigenlijk toch wel de mooiste 'Bimmer' van dit moment. Vinden wij dan. Helemaal in M6-trim natuurlijk, en laat dat nou net de uitvoering zijn waar Individual haar ogen op heeft laten vallen.

Frozen Red
Zet deze rijkelijk aangeklede M6 Gran Coupé naast andere ‘zesjes’ en hij springt er ongetwijfeld tussenuit, zowel voor de leek als voor de echte kenner. De matrode Frozen Red-lak is namelijk niet in het normale kleurenpalet te verkrijgen in de BMW-configurator. Maar daar heeft Individual lak aan. Wie iets exclusiefs wenst en er voor betaalt, die krijgt het. Met dat motto is concerngenoot Rolls-Royce groot geworden en Individual trekt daar gretig leer uit. Letterlijk zelfs, want het interieur van deze M6 is volledig met leder bekleed: Opal Merino White als bekleding, zwart leder op het dashboard, Sakhir Orange-stiksels en Frozen Red-details als verwijzing naar de koetswerktint. Stijlvol, maar dat hadden we ook niet anders verwacht van BMW’s personaliseringsafdeling.

Manufaktur
Iets wat we nog niet eerder van Individual hebben gezien is de ‘Manufaktur’-inscriptie die we op meerdere plaatsen op en in de auto tegenkomen. Alsof ze hun handtekening zetten op een kunstwerk. Een supersnel kunstwerk in dit geval, want onderhuids schuilt een 560 pk sterke biturbo-V8, die met zijn 680 Nm in een oogwenk verdwenen is. Al hoeft dat van ons niet zo, wij kijken er liever wat langer naar.

Gerelateerde artikelen

Driften zonder handen met BMW’s ConnectedDrive

Autonieuws
Driften zonder handen met BMW’s ConnectedDrive
> Artikel lezen

BMW 6-serie Coupé als M Sport Edition

Autonieuws
BMW 6-serie Coupé als M Sport Edition
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer komt met lekkere 6-serie Gran Coupé

Autonieuws
AC Schnitzer komt met lekkere 6-serie Gran Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.