Autonieuws

Volvo Nederland geeft Polestar S60 en V60 prijskaartje

‘Kom maar door!’ dachten we, toen we de Volvo S60 Polestar Concept voor het eerst zagen. Een Zweedse M3-killer met 508 pk, in één woord: geweldig. Helemaal enthousiast werden we toen het bericht naar buiten kwam dat Volvo hem in productie ging nemen. Die 508 pk sterke sedan kostte echter 300.000 dollar en dat was Volvo toch iets te gortig. Productie bleef helaas bij maar een aantal modellen, maar Volvo heeft ons en menig Volvo-liefhebber niet teleurgesteld. Een minder sterke variant is namelijk wél in een grotere oplage in productie genomen. 750 stuks welteverstaan, zowel in S60- als in V60-variant. En wij krijgen er 50, die nét geen euroton kosten.

Volvo-fans, eat your heart out: Deze Polestar S60 en -V60 zijn namelijk de sterkste Volvo’s die voor ons beschikbaar zijn. Met 350 pk en 500 Nm uit een 3.0 liter turbo-V6 zijn dit weliswaar niet zulke kanonnen als de conceptcar, maar snel zijn ze zeker. Heel snel zelfs. Accelereren vanuit stilstand naar 100 km/h gaat in 4,9 seconden, en 13,1 seconden later zit je al op de 200 km/h. Bij 250 km/h is het uit met de acceleratie-pret, al komt dat door de begrenzer. Er zit dus meer rek in qua topsnelheid, en dat in een Volvo! Een merk dat we van oudsher kennen als ingetogen en bescheiden. En dat maakt de inmenging van race-afdeling Polestar des te leuker.

Polestar
De Zweden van Polestar hebben niet alleen het motorblok onder handen genomen. Nee, ze hebben veel meer aangepast. Er zijn namelijk Brembo-remschijven (371 mm voor, 302 mm achter) en Öhlins-schokdempers gemonteerd. Die dempers moeten de stijfheid van de Polestar S60 en V60 met 80% verhogen ten opzichte van de sportieve T6 R-Design varianten van beide auto’s. Met de prestaties en het rijgedrag zit het dus wel snor, maar ook qua luxe en comfort kom je niets tekort bij Polestar. Zo zijn de voor- en achterstoelen evenals het stuurwiel verwarmbaar, zijn er zowel voor als achter parkeercamera’s en zijn beide auto’s uitgerust met adaptieve bochtverlichting. Auditief genot wordt verzorgd door een Harman Kardon-audiosysteem en schakelen kan met schakelpaddles achter het stuur.

Prijs
Goed, over naar de feiten voor ons land. Volvo Nederland mag 40 keer een Polestar V60 verkopen, en krijgt ook 10 keer een Polestar S60 tot haar beschikking. De rest van de 750 Polestars is vanzelfsprekend voor andere landen bestemd. Elk van die zevenhonderdvijftig wagens wordt overigens uitgevoerd in één van de vier beschikbare kleuren, te weten Inscription Rebel Blue solid, Ice White solid, Black Sapphire metallic en Bright Silver metallic.
Wie al staat te springen om er een te kopen moet wel de knip trekken. Prijzen vangen namelijk aan bij € 96.500,- voor de Polestar S60 en zelfs € 99.500,- voor de Polestar V60. Geen milde prijzen, gezien de concurrentie. Voor net iets meer dan een ton heb je namelijk een BMW M3 of M4 die met hun 450 pk aanzienlijk sterker zijn. Toch zijn deze Polestars liefhebbersauto’s die waarschijnlijk allemaal een baasje zullen vinden.

Gerelateerde artikelen

Volvo knalt de S60 en V60 Polestar erin

Autonieuws
Volvo knalt de S60 en V60 Polestar erin
> Artikel lezen

Volvo neemt S60 Polestar in productie!

Autonieuws
Volvo neemt S60 Polestar in productie!
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

300.000 dollar voor Volvo S60 Polestar

Autonieuws
300.000 dollar voor Volvo S60 Polestar
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.