Autonieuws

Vernieuwde MINI Countryman vooral technisch op scherp

MINI zet de lichtjes vernieuwde Countryman in de schijnwerpers. En met lichtjes duiden we op de externe veranderingen. Onderhuids is er meer werk verricht, wat het crossover-model twee motoriseringen in de 20%-bijtellingsklasse heeft opgeleverd. In juli start de verkoop.

Om aanstalten te maken op gunstigere prestaties in de breedste zin van het woord heeft MINI een beroep gedaan op haar Minimalism-technologie. Dat resulteert in een tot 15 g/km lagere CO2-uitstoot over de hele lijn, maar komen de – voor Nederland – One D en Cooper D Countryman als grote winnaars uit de bus. Dankzij een fabrieksverbruik van 4,2 l/100 km en een CO2-emissie voor beide modellen komen deze in aanmerking voor 20% bijtelling. De overige verkrijgbare 1.6 benzinemotoren en 1.6 en 2.0 liter diesels moeten het met 25% bijtelling stellen en leveren een onveranderd vermogen (op eentje na), maar zijn desondanks wel zuiniger en schoner geworden. Wie voor de Cooper S gaat krijgt er enkele pk’s bij waarmee het totaal op 190 pk is komen te liggen. Bovendien voldoet het gehele motorpalet reeds aan de strenge Euro 6-emissienorm.

Twee keer kijken
Over de cosmetische wijzigingen is er veel minder te vertellen. Je moet echt twee keer kijken wil je ze ontdekken. Alleen doorgewinterde kenners van de MINI Countryman zullen meteen ontdekken dat de grille en het lichtmetaal is vernieuwd. Niet zichtbaar, maar wel noemenswaardig is dat de ALL4-uitstraling – met zwarte wielkastranden, dorpelverbreders en kunststoffen bescherming onder de voor- en achterbumper – voortaan niet langer is voorbehouden aan de 4x4-versies en nu ook verkrijgbaar is op de voorwielaangedreven Countryman’s. Tevens zijn er nieuwe lakkleuren, te weten Jungle Green metallic, Midnight Grey metallic en Starlight Blue metallic. Bovendien kun je voor het eerst een MINI af-fabriek bestellen met de kenmerkende sierlijsten rondom de lichtunits in Piano Black.

Rijkere uitrusting
Het interieur is verder verfijnd door onder meer een verbeterde geluiddemping en door hoogwaardigere designdetails, zoals zwarte wijzers voor de snelheidsmeter en de toerenteller en met chroom afgewerkte knoppen voor ventilatie en verwarming. Uitgebreid is ook de standaarduitrusting. Daartoe behoort voortaan namelijk ook een bandenspanningscontrolesysteem, verwarmde buitenspiegels en in hoogte verstelbare voorstoelen, terwijl de optielijst langer geworden met Xenon-verlichting, adaptieve bochtverlichting, LED-mistlampen met LED-dagrijverlichting, een panoramadak en een sportonderstel. Voor de liefhebbers van infotainment is er een audiosysteem van Harman Kardon mogelijk, alsook MINI Connected, zodat via een gekoppelde smartphone talrijke apps zijn te downloaden.

De MINI Countryman beleeft zijn premiere in New York en zal bij het aanvangen van de zomer in Nederland verkrijgbaar zijn tegen nog onbekende prijzen.

Gerelateerde artikelen

Meer details over MINI Countyman plug-in hybride

Autonieuws
Meer details over MINI Countyman plug-in hybride
> Artikel lezen

MINI John Cooper Works Countryman geprijsd

Autonieuws
MINI John Cooper Works Countryman geprijsd
> Artikel lezen

Dakar-editie van MINI Countryman JCW

Autonieuws
Dakar-editie van MINI Countryman JCW
> Artikel lezen

MINI stuurt Countryman en Paceman uit shoppen

Autonieuws
MINI stuurt Countryman en Paceman uit shoppen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.