Autonieuws

De 10 mooiste auto-interieurs volgens de 'Amerikanen'

Gerben Witten11 april 2014

Amerikanen houden van tierelantijntjes. Wij knappen er al snel op af. Maar een benzine-slurpende, tegen het ordinaire aan brullende V8 kunnen we beiden dan weer waarderen. En zo hebben we meer gemeen. Enkele van deze 10 mooiste moderne auto-interieurs volgens de Amerikanen zouden namelijk ook best op onze shortlist kunnen staan.

Chevrolet Corvette Stingray

Chevrolet Corvette Stingray

Voor de goede orde. In feite heeft niet de Amerikaan deze toplijst samengesteld, maar Ward's Auto. Echter dit Amerikaanse autobranche-instituut heeft wel de smaak van de gemiddelde automobilist aldaar daarvoor als basis genomen.

Chrysler 200

Chrysler 200

Chryslers, wij in Europa moeten er weinig van hebben. Zelfs niet (of juist daardoor) als er voorop de neus een Lancia-embleem prijkt. Maar hun interieurs mogen er toch best zijn.

GMC Sierra Denali

GMC Sierra Denali

Amerikanen zijn dol op pick-ups. Wij niet. En dat is allicht al meteen de reden waarom we ons sterk afvragen hoe het heeft kunnen gebeuren dat de GMC Sierra Denali is deze top-10 is terechtgekomen.

Hyundai Equus

Hyundai Equus

Nog een auto die we in Europa niet kennen. Maar de Hyundai Equus is dan weer een gevalletje laat alsnog maar komen. Keurig, keurig!

Jeep Cherokee

Jeep Cherokee

Nog niet eens zo heel lang geleden waren Jeeps robuuste, ietwat primitief gebouwde en gestileerde auto's. Het tij kan keren.

Kia Soul

Kia Soul

Nog zo'n merkwaardige keuze van Ward's Auto. Want zo olijk de Kia Soul van buiten is, zo gewoontjes is 'ie binnenin.

Mazda3

Mazda3

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Want dat heeft de Audi A3... euh... Mazda3 anders wel een plek in deze lijst opgeleverd.

Mercedes-Benz S-klasse

Mercedes-Benz S-klasse

De mooiste van allemaal in deze top-10. Het is daarom goed om te weten dat de volgorde van deze lijst op alfabetische volgorde is gesorteerd, precies zoals Ward’s dat heeft gedaan. Want stiekem voelen we zo aan dat ook zij anders de pracht en praal van de S-klasse met stip bovenaan hadden gezet.

Rolls-Royce Wraith

Rolls-Royce Wraith

Geen toplijst over auto-interieurs zonder de medewerking van een Engelsman. En dat van de Rolls-Royce Wraith is een perfecte finalist.

Volkswagen Golf GTI

Volkswagen Golf GTI

Niet overdreven mooi, wel ludiek. De karakteristieke Jacky-bekleding valt kennelijk ook aan de andere kant van de Atlantische oceaan goed. Zie, zo beroerd is het nog niet gesteld met de Amerikaanse autosmaak.

Gerelateerde artikelen

De 6 meest dure opties op de Ferrari California T

Autonieuws
Remklauwen in kleur
> Artikel lezen

De 10 populairste autokleuren van Nederland

Autonieuws
Grijs
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

De 10 coolste accessoires van MINI, voor je Mini

Lifestyle & design
Voorkom een kleiderboel
> Artikel lezen

De 10 leukste 1 april-grappen van automerken ooit

Autonieuws
Nissan Sandwich Toast-R
> Artikel lezen