Autonieuws

‘Jaguar XJ krijgt nog een Coupé-staartje’

Veertig jaar na dato keert de Jaguar XJ-C, met de C van Coupé, mogelijk terug. Volgens het Engelse Auto Express schijnt het merk haar zinnen te hebben gezet op een coupé op basis van de volgende generatie XJ.

Een coupé van de sierlijke XJ, dat is bij voorbaat een auto om naar uit te kijken. Maar voor het zover is moeten we nog jaren geduld hebben. Eerst wordt er nog een facelift van de huidige XJ gelanceerd, daarna staat bij het merk alles in het teken van de XE Sedan, de vermeende opvolger van de X-type, en 2016 wordt het jaar van Jaguar’s eerste SUV, voortvloeiend uit de C-X17 Concept. Oftewel, Jaguar heeft het erg druk de komende tijd en ergens tussendoor zou het dan moeten werken aan een nieuwe XJ alsook een tweedeurs carrosserievariant daarvan. Dat is voor een relatief kleine fabrikant als Jaguar wellicht wat te veel van het goede. Die laatste verwachten we dus zeker voor 2017 niet.

S-klasse Coupé
Ondanks dat is een terugkeer van de XJ-C heel aannemelijk. Een beetje autokenner voelt namelijk al wel aankomen dat een tweedeurs XJ ideaal zou zijn als de vervanger van de XK-serie. De bestaande generatie daarvan zal immers binnenkort uit productie worden genomen. Allereerst vanwege diens pensioengerechtigde leeftijd, maar ook omdat het model geheel buitenspel is gezet door de F-type. Die situatie is nu eventjes vervelend voor Jaguar, maar biedt tegelijk perspectief voor de volgende XK (of XJ-C als je dat liever wilt). Door de F-type moet die welhaast verplicht een plekje opschuiven en dan zitten we te denken naar de klasse waarin de Mercedes S-klasse Coupé, BMW 6-serie en Maserati Gran Turismo actief zijn. En daar liggen nu precies Jaguar's ambities: in de top van de automarkt.

Gerelateerde artikelen

Jaguar XJ575: bloedsnelle XJ dankzij blok van F-Type SVR

Autonieuws
Jaguar XJ575: dikke XJ met blok van F-Type SVR
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Jaguar XJ krijgt sportiever aanzien

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.