Autonieuws

Gloednieuw motorblok voor elke Porsche 911 GT3, type 991

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat de nieuwe 911 GT3 nogal een licht ontvlambaar type is, en dan doelen we niet op zijn heetgebakerde stuurkarakter maar het feit dat de supersporter spontaan in brand kan vliegen. Porsche erkent dit probleem en komt nu met een oplossing: in alle GT3’s wordt een gloednieuwe boxermotor gelepeld.

Nadat twee klantenauto’s zonder buitensporig rijgedrag vooraf in vlammen waren opgegaan, had Porsche alle eigenaren van de nieuwe 911 GT3 verzocht deze niet meer te gebruiken. Pijnlijk voor de klant, maar allicht nogal schadelijker voor (het imago van) Porsche. Tenzij er een gedegen oplossing wordt geboden; dan kan een nadeel zomaar een voordeel worden. En een gloednieuw motorblok kun je daar gerust onder scharen.

Een dag werk
De constructiefout, zo blijkt nu, zit ter hoogte van de zuigerstangen, in het hart van de atmosferische 3.8 liter zescilinder-boxer. Die fout leidde tot een gebarsten motorblok, met als gevolg dat lekkende olie uitliep op een gloeiend heet uitlaatspruitstuk en bij ten minste twee bekende gevallen brand veroorzaakte.
Porsche heeft inmiddels een technische oplossing uitgedokterd en zal de motoren van alle reeds uitgeleverde 911 GT3 van de jongste generatie compleet vervangen. Dat zijn er liefst 785, en Porsche schat de harttransplantatie bij ieder exemplaar in op ruwweg een werkdag. Zover is het echter nog niet, want Porsche heeft natuurlijk enige tijd nodig om zo veel motoren te bouwen.

Gerelateerde artikelen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Porsche 911 GT3

Spyshots
Eerste blik op nieuwe Porsche 911 GT3
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 R klaargestoomd voor 2013

Autonieuws
Porsche 911 GT3 R klaargestoomd voor 2013
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.