Autonieuws

Deze nieuwe Audi RS5 DTM moet de titel verdedigen

Audi is van plan om het Deutsche Tourwagen Meisterschaft wederom op haar naam te schrijven. In 2013 reed Mike Rockenfeller Audi naar de titel in zijn RS5 DTM en dat model werd voor 2014 verder aangescherpt om het succes te prolongeren.

In de afgelopen tien jaar is Audi vijf keer DTM-kampioen geworden. Het merk met de vier ringen streeft Mercedes en BMW daarmee voorbij en wil de voorsprong vanzelfsprekend graag uitbouwen.  Een aangepast aerodynamicapakket moet de wegligging verbeteren en de RS5 nóg snellere rondetijden doen laten noteren. Geduchte concurrent BMW, met haar nieuwe M4 DTM, zal immers niet zomaar worden verslagen.

Airflow
Het exterieur van de RS5 is op tal van punten gewijzigd. Vooral op het gebied van aerodynamica werden talloze verbeteringen doorgevoerd. De spiegels kregen een andere vorm en ook de luchtinlaten werden met dank aan de windtunnel bijgeschaafd. Verbeterde airflow langs de flanken van de bolide moet de RS5 DTM nog gemakkelijker door de lucht doen snijden. Onder de koolstofvezel huid van de auto werd gewerkt aan de voor- en achterwielophanging waar Audi zelf veel van verwacht. Tot slot laten ze weten dat de nieuwe livery, maar vooral ook de nieuwe body ervoor hebben gezorgd dat het model meer lijkt op het productiemodel dan ooit. En dat terwijl de beiden technisch amper gelijkenissen delen.

Op 5 mei trapt het nieuwe DTM seizoen af in Hockenheim, waar titelhouder Mike Rockenfeller het met z'n teammaten opneemt tegen de concurrentie.

Gerelateerde artikelen

Minder is meer bij Audi RS 4 en RS 5 Carbon Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Rockenfeller maakt Audi DTM-kampioen

Autonieuws
Rockenfeller maakt Audi DTM-kampioen
> Artikel lezen

Audi presenteert RS 5 DTM voor 2017

Autonieuws
Audi presenteert DTM-bolide voor 2017
> Artikel lezen

Audi A5 Coupé als gelimiteerde DTM-uitvoering

Autonieuws
Audi A5 Coupé als gelimiteerde DTM-uitvoering
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.