Autonieuws

Maserati belooft GT Concept naar Genève mee te nemen

Dat Maserati flinke aspiraties heeft is bekend. Maar dat willen ze vooral realiseren met auto's voor een breder publiek, genaamd Ghibli en Quattroporte. Tussen al dat sedan-geweld vergeten we bijna dat Maserati ook nog appetijtelijke sportwagens bouwt. En om ons dat nog eventjes onder de neus te wrijven nemen de Italianen volgende week de Maserati GT Concept mee naar Genève.

In gesprek met Maserati meldt de website GTSpirit ons dat de aanstormende GT Concept uiteindelijk een directe concurrent van de Porsche 911 en Jaguar F-Type moet worden. En hiermee moeten we het tot dusver ook meteen doen. Er is namelijk opvallend weinig bekend over dit toekomstige instapmodel van Maserati, maar waarvan wij verwachten dat 'ie op termijn het stokje van de GranSport over gaat nemen.

Potentiële aanjagers
Ook op het motorische gedeelte kunnen we dus nog weinig zinnigs zeggen, maar als we het huidige, zeer moderne motorenpalet van Maserati erbij pakken dan valt de keuze snel op een drietal potentiële krachtbronnen voor de GT Concept. We hebben het natuurlijk over de 3.0 liter V6 met 330 pk en 410 pk in S-uitvoering, met als topper de dubbelgeblazen 3.8 liter V8 uit de Quattroporte en de Ferrari California T. Volgende week meer op Maserati’s stand dat in Genève haar 100-jarig jubileum ongetwijfeld extra luister bij zal zetten.

Gerelateerde artikelen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Modepopje: Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Wat heeft Maserati nu weer aan z'n fiets hangen?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.