Autonieuws

Jongste familiegezicht voor Ford Focus

Ford heeft de Focus in het nieuw gestoken. Het model krijgt een strakgetrokken uiterlijk waarvan de stijl voortaan geheel aansluit bij dat van de Fiesta en de nog steeds niet – in Europa – gelanceerde nieuwe Mondeo.

Naast die typische Aston Martin-neus met veel strakkere koplampunits, grille en bumper alsook mistlampbehuizingen, omvat de vernieuwingsslag aan de buitenzijde onder meer ook licht aangepaste achterlichtunits en nieuwe velgsmaken. Ook de motorkap is vernieuwd; daarin zitten voortaan twee extra plooilijnen. Verder verwachten we natuurlijk nog enkele toevoegingen op het kleurenpalet.

Rustiger interieur
In het interieur is de update zowaar nog ingrijpender. Ford heeft zichtbaar de kritieken op haar drukke interieurdesigns ter harte genomen. Het dashboard in de vernieuwde Focus doet een stuk rustgevender aan door minder fysieke knoppen in te tekenen. Een deel van die verdwenen knoppen en functies zijn vanaf heden opgenomen in het infotainmentsysteem met het grote centrale display. Wat er technisch is gewijzigd, is nog niet bekend. Het gaat hier immers over een lekkage. Begin volgende week denken we meer te horen, uit monde van Ford zelf.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Ford Focus start testritten

Spyshots
Gefacelifte Ford Focus start testritten
> Artikel lezen

Ford Focus-broeders krijgen allemaal ‘Aston Martin grille’

Spyshots
Ford Focus-broeders krijgen ‘Aston Martin grille’
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend

Autonieuws
Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.