Autonieuws

Toyota: ‘Nieuwe Aygo schudt het A-segment op’

Dat zijn nog eens uitspraken! Van autofabrikanten die wat nieuws aankondigen zijn we wel wat gewend en vaak nemen we hun krachttaal dan ook met een korreltje zout. Maar afgaande op deze eerste officiële teaserfoto en video van de nieuwe Aygo lijkt Toyota zowaar een draagvlak voor hun kennisgeving te hebben.

Wanneer we de uitgelichte details van de nieuwe Aygo op deze teaserfoto bestuderen beginnen we zowaar te geloven dat Toyota daadwerkelijk heeft gebroken met PSA om opnieuw gezamenlijk een trio kleintjes te ontwikkelen. Vooralsnog is dat nog altijd een gerucht en een grondig ander front op een in feite samen uitgedacht architectuur planten brengt je bovendien al gauw van de wijs, maar toch… De naderende Aygo doet namelijk momenteel niet meteen denken verwant te zijn aan de reeds onthulde Peugeot 108, de opvolger van de 107 waarmee de huidige Aygo een zeer innige relatie heeft.

Tot de verbeelding
En ook al moet het hoge woord er nog ooit, Toyota’s ontwikkelingschef, David Terai, heeft er alles aan gedaan om de nieuwe Aygo als een geheel zelfstandig model neer te zetten. “Ik wilde een tot de verbeelding sprekende auto bouwen die het Europese A-segment op zou schudden. En de nieuwe Aygo doet dat, meent Terai. ‘Hij is eigenzinnig en straalt plezier en levenslust uit. En dat is precies waar de consument in Europa op zit te wachten.’ Opnieuw niet de minste uitspraken, maar of ze ook daadwerkelijk waar zijn, hetzij deels, dat vernemen we over twee weken als de Autosalon van Genève losbarst. In de tussentijd kunnen we je nog een glimp geven in een door Toyota verspreide teaservideo, maar daar moet je het dan ook mee doen.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Toyota Aygo vanaf de zomer te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

De Peugeot 108 is officieel, met schuifdak!

Autonieuws
Peugeot’s nieuwe 108 is officieel, met schuifdak!
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Citroën C1 ook onderweg naar vernieuwing

Spyshots
Citroën C1 ook onderweg naar vernieuwing
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.