Autonieuws

Honda Civic Type R eerst nog als concept

Een flinke stap vooruit, dat is wat Honda wil met de nieuwe Civic Type R. Een stap van 100 pk welteverstaan, want zoveel krachtiger is de naderende generatie ten opzichte van de vorige. En dat extra vermogen zal de Type R goed op weg helpen om zijn nobele doelstelling te bereiken.

Met de Honda Civic Type R zullen we opnieuw verblijd worden met een hot hatch die de pk-grens van 300 pk bereikt. De strijd om het meeste vermogen in deze sportieve, betaalbare allround-klasse zet zich daarmee vrolijk voort en neemt steeds extremere vormen aan. En niet alleen qua prestatiecijfers, ook qua styling.

De snelste op de Ring
Kijk alleen al naar de gigantische achtervleugel van de Civic type R Concept en je weet dat het een behoorlijke extremist betreft. Het kwartet van uitlaatpijpen neemt definitief alle twijfel weg en onderstreept het imago dat Honda haar dikste Civic mee wil geven. De Japanners plakken namelijk het etiket ‘Racing Car for the Road’ op hun nieuwste telg. Dat willen ze luister bijzetten door de nieuwe Civic Type R de snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring te maken, een titel die de Renault Mégane RS Trophy nu nog in handen heeft.

Zelf roeren
Misschien wel het leukste feitje aan de nieuwe Type R is dat Honda trouw blijft aan de uitgaande versie van haar hot hatch. Honda zegt namelijk dat je de 300 paardenkrachten met een standaard geleverde handbak met 6 versnellingen op de voorwielen af kunt sturen. Samen met een breder- en extra rigide chassis legt Honda hier de basis voor een vlotte rijdersauto die de Mégane RS het vuur aan de schenen kan leggen.

Meer concepts
Naast de Civic Type R brengt Honda een tweetal andere concepts mee naar de Autosalon van Genève, samen met de WTCC-uitvoering van de Civic. De - zoveelste - conceptversie van de NSX zal weer op de Honda-stand staan te pronken, dit keer met de aandrijflijn in de spotlights. Ze melden namelijk dat de NSX de kracht van zijn biturbo-V6 via een hybride ‘Super Handling All Wheel Drive’-systeem op de weg kwijt kan. Naast de NSX komt de Honda FCEV te staan met brandstofcel en elektrische aandrijving. In maart zien we ze in levende lijve.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Honda Civic: mét turbomotor

Autonieuws
Nieuwe Honda Civic
> Artikel lezen

Mooi rood is niet lelijk op de Honda Civic Type R

Fotogalleries
Honda Civic Type R
> Artikel lezen

Update: Honda Civic Type-R boezemt angst in

Spyshots
Update: Honda Civic Type-R boezemt angst in
> Artikel lezen

Honda Civic Type-R zit adequaat in de spoilers

Autonieuws
Honda Civic Type-R zit adequaat in de spoilers
> Artikel lezen

Honda warmt op voor Civic Hatchback Concept

Autonieuws
Honda Civic Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.