Autonieuws

Vernieuwde BMW X3: fijngeslepen

Fijngeslepen, dat is wat de gefacelifte BMW X3 samenvat. De minimale exterieur wijzigingen zal alleen kenners in het oog springen en ook aan de binnenzijde moet BMW ze benoemen om ons duidelijkheid te verschaffen. Het belangrijkste nieuws zien we onderhuids waar een aantal motoren verder is geoptimaliseerd.

Met de X3 wist BMW het segment van de premium compacte SUV te definiëren. En daar heeft de fabrikant een schitterende voorsprong mee op weten te bouwen. De tweede generatie verscheen in 2010 op de markt terwijl concurrenten Audi (Q5) en Mercedes (GLK) toen nog volop in de beginfase van hun eerste generatie zaten. Inmiddels wordt bij zowel Audi als Mercedes gewerkt aan de tweede generatie van hun Q5 en GLK, maar BMW is alweer een stap verder. Zij presenteren nu de vernieuwde X3. En die zet de puntjes weer op de i.

“Het zal niet verrassen dat de X3 slechts op detailniveau is vernieuwd.”

LED's
Het zal niet verrassen dat de X3 slechts op detailniveau is vernieuwd. Zo zijn we het bij BMW inmiddels gewend bij facelifts. De koplampunits werden iets scherper getekend, de kenmerkende nieren iets meer aangezet en zowel de voor- alsook achterbumper werden bijgeschaafd. Wie heel goed kijkt ziet dat de buitenspiegels voortaan van de clignoteurs zijn voorzien. Eveneens nieuw is de mogelijkheid om de lichtunits voortaan volledig in LED uit te voeren.

Kleuren en materialen
De verbeteringen aan het interieur zijn nog minimaler. Op strategische plekken is een randje chroom aangebracht en de bekerhouders zijn in de gefacelifte X3 te verbergen onder een klepje. Op het gebied van de uitrusting zien we de mogelijkheid om te kiezen voor andere bekleding, nieuwe sierlijsten alsook nieuw ontworpen lichtmetalen wielen. Ook het openen van de elektrische achterklep door middel van het maken van een schoppende beweging onder de achterbumper biedt BMW voortaan op de X3 aan. Wie van moderne features houdt kan in de X3 voortaan opteren voor ConnectedDrive-voorzieningen waarbij je bijvoorbeeld je Facebook en Twitter in de auto kunt bekijken en internetradio kunt luisteren. Wie overigens wat meer uitstraling wenst heeft voortaan de mogelijkheid het xLine-pakket aan te vinken en hiermee het gehele exterieur nog wat stoerder aan te kleden.

Dieselmotoren
BMW levert dezelfde motorvarianten voor de X3. Het gamma bestaat uit vier diesels en drie benzinemotoren waarvan er een paar sterker maar tevens zuiniger zijn geworden. Bij de diesels zien we dat de viercilinder is vernieuwd. In de achterwielaangedeven sDrive18d is deze voortaan goed voor 150 pk en wint er daarmee een paar. De xDrive20d (vierwielaandrijving) ontwikkelt voortaan 190 pk (+6 pk) en het koppel steeg van 380 naar 400 Nm. Het verbruik daalde tevens met 7 procent. De beide zescilinder-diesels ontwikkelen nog altijd respectievelijk 258 pk (xDrive30d) en 313 pk (xDrive35d) maar gaan wel efficiënter om met hun brandstof.

Benzinemotoren
Het benzinegamma start met de 20i welke zowel leverbaar is als sDrive en xDrive waarbij de viercilindermotor in beide gevallen 184 pk ontwikkelt. De xDrive28i haalt uit zijn 2.0 liter viercilinder maar liefst 245 pk en 350 Nm. Topmodel is nog altijd de 306 pk en 400 Nm sterke 3.0 liter zescilinder in de xDrive35i.

De vernieuwde BMW X3 zal vanaf dit voorjaar bij de dealers staan.

Gerelateerde artikelen

Alpina XD3 Biturbo vernedert Audi SQ5 TDI

Tuning & styling
Alpina XD3 Biturbo vernedert Audi SQ5 TDI
> Artikel lezen

4 turbo's maken nieuwe Alpina XD3 loeisnel

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X3 flink duurder dan concurrentie

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.