Autonieuws

Tandje erbij: Opel Astra OPC Extreme

Hoe kwiek de Opel Astra GTC OPC ook al is, hij kan altijd nog een tandje extremer. Het is een simpele gedachte die ten grondslag lag aan deze Astra OPC Exteme, wiens carrière niet ophoudt bij het zijn van enkel een showauto.

Gehuld in de kenmerkende racekleuren van het merk en uitgerust met een rolkooi en racekuipjes voorzien van 4-puntsgordels benadrukt Opel nog maar eens dat de Astra OPC Extreme rechtstreeks is afgeleid van hun racer die deelneemt aan het VLN-kampioenschap, waaronder de 24 Uren van de Nürburgring. Vlak naast dit stuk heilig bevonden asfalt is hij ook geboren. Want voor wie het nog niet wist: het Opel Performance Center is op een steenworp afstand van het legendarische circuit gevestigd.

Straatgraag
Racetalent zit de Astra OPC Extreme dus praktisch in het bloed. Maar ook voor het op hoog tempo ontwijken van stoepranden en zachte bermen draait hij zijn hand niet om. Want jawel, de Extreme is juist bedoeld als straatlegaal kanon en Opel maakt nu alvast bekend dat hij straks gewoon voor stervelingen te koop zal zijn. Hetzij voor een klein clubje mensen. Hoe hoog de beperkte oplage en de daarbij ongetwijfeld pittige prijs reikt gaat Opel nog naar buiten brengen.

+280 pk?
Ook op de specificaties is het nog wachten. Het is te hopen dat Opel die eveneens heeft aangedikt ten opzichte van de normale Astra GTC OPC. Dat zou de exclusiviteit van de Extreme alleen maar doen toenemen. Momenteel is 280 pk het hoogst verkrijgbare uit een viercilinder uit Rüsselsheim.

De Opel Astra OPC Extreme zal worden gepresenteerd op de Autsalon van Genève, in de eerste twee weken van maart.

Gerelateerde artikelen

280 pk-tellende Opel Astra OPC geprijsd

Autonieuws
280 pk-tellende Opel Astra OPC geprijsd
> Artikel lezen

Spierballenvertoon: Irmscher GTC Turbo i1400

Tuning & styling
Spierballenvertoon: Irmscher Astra GTC Turbo i1400
> Artikel lezen

Onderschat de volgende Opel Astra OPC niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelste Astra ooit: nieuwe Opel Astra GTC OPC

Autonieuws
Snelste Astra ooit: nieuwe Opel Astra GTC OPC
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.