Autonieuws

370 pk sterke Golf R Evo in Beijing

Alsof het presentatiepotentieel van de nieuwe Golf R nog niet imposant genoeg is gaat Volkswagen naar verluidt een nog krachtigere Golf introduceren. Deze in de wandelgangen genoemde Golf R Evo zou het tot een ongelofelijke 370 pk schoppen uit een slechts minimaal aangepaste 2.0 liter TFSI.

Enkel een andere cilinderkop, een aangepast inlaattraject en een geherprogrammeerd motormanagement zou benodigd zijn om Volkswagen’s 2.0 liter TFSI uit de nieuwe Golf R tot 370 pk te persen. Het specifieke vermogen van de Golf R Evo komt daarmee op 185 pk per liter, een record dat nu nog in handen is van Mercedes-AMG. Dat bedrijf geeft onder andere de A 45 een output van 360 pk uit een geblazen tweeliter mee. Saillant detail: de motortechneut die daar verantwoordelijk voor wordt gehouden is heden bij Volkswagen werkzaam.

Lichter
Meer vermogen is slechts één kant van de immense prestatiedrang van de Golf R Evo, die aanvankelijk nog als concept door het leven zal gaan en verdacht veel trekjes ontleent van de eerder gepresenteerde Golf Design Vision GTI (op foto). Een lager gewicht is de andere kant. Het interieur is daarvoor gestript en als bijkomstigheden is er de toepassing van carbon carrosseriepanelen. Al met al zou de über-Golf hierdoor onder de 1.400 kilogram moeten duiken. En dat is dan weer een ietwat merkwaardig streven als je het ons vraagt. De weliswaar enkel voorwielaangedreven Golf GTI weegt op z’n zwaarst (in Performance-uitvoering voorzien van DSG) immers al nipt 1.300 kg en zeult bovendien de nodige luxe mee.

Binnenkort vast meer informatie over de Volkswagen Golf R Evo die tijdens de Beijing Motor Show zijn debuut beleeft.

Bron: Autocar

Gerelateerde artikelen

Abt VS4 maakt Golf R overbodig

Tuning & styling
Abt VS4 maakt Golf R overbodig
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer

Autonieuws
Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer
> Artikel lezen

Officieel: nieuwe Golf R duikt onder de 5 seconden

Autonieuws
Officieel: nieuwe Golf R duikt onder de 5 seconden
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.