Autonieuws

Mercedes C-klasse

Leveringsprogramma Mercedes C-klasse aangepast

Mercedes heeft het leveringsprogramma van de C-klasse aangepast. De Sportcoupé is nu leverbaar als nieuw instapmodel, de C160. Verder is de C230 Kompressor vervangen door de C230 V6 en is Neck-Pro standaard op de C-klasse.

Leveringsprogramma Mercedes C-klasse aangepast
De C-klasse Sportcoupé heeft de beschikking over een nieuw basismodel. De C160 Sportcoupé wordt aangedreven door een 122 pk sterke viercilinder. Voorheen was de Sportcoupé leverbaar als C200 Kompressor, C230 Kompressor, C320, C200 CDI en C220 CDI. De prijzen begonnen bij € 35.950,- voor de C180 Kompressor. Met de komst van de C160 is de Sportcoupé een stuk beter bereikbaar. De C160 staat voor € 31.900,- in de prijslijsten en is daarmee ruim € 4.000,- goedkoper dan het vorige basismodel.
 
Nieuwe zescilinders
De C-klasse sedan en C-klasse Combi zijn vanaf juni leverbaar met een nieuwe zescilinder. De C230 V6 vervangt de C230 Kompressor viercilinder. Het vermogen is hierdoor toegenomen met 12 pk. De C280 vervangt de C240 en de C350 volgt de C320 op. Alle motoren worden standaard geleverd met een handgeschakelde zesbak. De 7G-tronic automaat is als optie leverbaar. Ook niet onbelangrijk is dat Mercedes de wijzigingen niet heeft aangegrepen om de prijzen aan te passen. Deze zijn gelijk gebleven.
 
Neck-Pro standaard
Tenslotte zullen vanaf medio dit jaar de Mercedes-Benz C-Klasse Sedan en Combi standaard worden uitgerust met NECK-PRO hoofdsteunen voor. Dit systeem vermindert de kans op de gevreesde “whiplash” bij een aanrijding van achteren. NECK-PRO wordt geactiveerd vanaf een bepaalde botsintensiteit, die wordt gemeten via een sensor. Een gespannen veer wordt losgelaten, waarna de hoofdsteunen naar voren en naar boven worden geschoven.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Leveringsprogramma Mercedes C-klasse aangepast
Leveringsprogramma Mercedes C-klasse aangepast
Leveringsprogramma Mercedes C-klasse aangepast

Zoeken

Merk- & modeldossiers