Autonieuws

Poging twee: Volkswagen Beetle Dune

Volkswagen is ook van de partij op de 2014 North American International Auto Show in Detroit, en wel met een aparte verschijning op basis van de Beetle. Bij de start van dit millennium had de Duitse gigant ook al eens zo’n opgeruigde Beetle met de bijnaam Dune, maar van productie is het nooit gekomen.

In Europa zal de reïncarnatie van de Beetle mogelijk wel nooit een succes worden en op het waarom kunnen wij ook zo gauw niet het antwoord geven. Afijn, echter toen Volkswagen twee jaar geleden een nieuwe Beetle op de markt bracht was vrijwel iedereen die iets zinnigs over auto’s kon zeggen het er wel over eens dat die auto een hele vooruitgang is ten opzichte van zijn voorganger. Vreemd genoeg lijken de Amerikanen het daar niet mee eens te zijn. Want juist in dat immense land waar de vorige Beetle nog enigszins kon rekenen op betalende steunbetuiging, wil de jongste generatie er maar niet aanslaan.

Concept
In een poging dat tij te doen keren heeft Volkswagen al enkele bijzondere uitvoeringen (met een historische knipoog) van het model voortgebracht. Maar of ze daar mee opgeschoten zijn valt te betwijfelen. Misschien dat de terugkeer van de Beetle Dune helpt, al moet Volkswagen hem dan wel eerst in productie nemen. In Detroit staat vanaf begin volgende week in elk geval de conceptversie en meer details daarover zullen we ongetwijfeld dan te horen krijgen. Deze schets is namelijk gelekt.

Gerelateerde artikelen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Deze geveilde Volkswagen KdF Type 60 is niet te versmaden

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.