Autonieuws

Extra sterke D5-diesel voor Volvo

Volvo levert de D5-dieselmotor nu in een 185 pk variant. De motor is standaard gekoppeld aan een zesbak en voorzien van een roetfilter. Voor de S60 betekent het een acceleratie van 0-100 km/h in 8,2 seconden.

Volvo heeft haar vijfcilinder dieselmotor onder handen genomen. De motor levert in de sterkste uitvoering nu een vermogen van 185 pk en een maximum koppel van 400 Nm. Daarnaast zijn alle versies nu standaard voorzien van een roetfilter. De vernieuwde dieselmotoren zijn leverbaar in de Volvo S60, V70, XC70 en XC90 vanaf modeljaar 2006.
 
Stuk sneller
Volvo komt vanaf nu nog beter tegemoet aan de wensen van de veeleisende dieselrijder. Met de komst van een extra krachtige variant van de populaire vijfcilinder dieselkrachtbron zijn de prestaties immers zeer aansprekend. Ter illustratie: de Volvo S60 met nieuwe D5-motor accelereert in 8,2 seconden naar 100 km/uur, waar de huidige S60 D5 9,5 seconden noteert. De maximumsnelheid van Volvo’s nieuwe S60 topdiesel ligt op 230 km/uur. Vanzelfsprekend profiteren ook de andere ‘grote’ Volvo’s van de vermogenstoename.
 
Zestraps automaat
Met de introductie van de nieuwe D5 biedt Volvo nu drie versies van de vijfcilinder zelfontbrander: de D (126 pk), 2.4D (163 pk) en D5 (185 pk). De twee sterkste varianten worden standaard gekoppeld aan een nieuwe handgeschakelde zesversnellingsbak. Een eveneens nieuwe zestraps geartronic automaat komt dit najaar beschikbaar. Tot dat moment zullen de huidige dieselmotoren met vijftraps geartronic leverbaar blijven. De prijs van de nieuwe 185 pk variant ligt afhankelijk van het model 700 tot 1.500 euro boven de huidige D5. Exacte prijzen worden binnenkort bekendgemaakt.
 
Standaard roetfilter
Volvo’s nieuwe diesels zijn nu ook voorzien van een roetfilter. Volvo Cars heeft de zorg voor het milieu altijd hoog in het vaandel staan en kiest er dan ook voor de roetfilters standaard te monteren. Het filter is van het zogenaamde CDPF type (Catalyzed Diesel Particulate Filter), behoeft geen extra toevoegingen en is onderhoudsvrij tot 240.000 km.

Gerelateerde artikelen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Schrik! Lara Croft rijdt Volvo voortaan

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.