Autonieuws

Schiphol maakt kennis met 5-deurs Mini

De Autosalon van Genève vangt pas over enkele maanden aan en zodoende hadden we een poedelnaakte vijfdeurs Mini nog niet verwacht te betrappen. Toch gebeurde dat, notabene op ons eigen Schiphol.

Dat een afgesloten terrein op een luchthaven allang geen garantie meer is op het buiten de deur houden van onbevoegden had MINI inmiddels toch moeten weten. Toch zette het Britse merk de op stapel staande 5-deurs Mini poedelnaakt op transport richting een vrachtvliegtuig, en een lezer van de website NewMiniClub.nl zag zijn kans toen schoon.

Langer
De foto is duidelijk met een smartphone – met matige nachtcamera – gemaakt waardoor de proporties van de auto moeilijk zijn in te schatten, maar desondanks is vast te stellen dat de 5-deurs Mini een tikkeltje langer is dan z’n 3-deurs evenknie. Ook de afstand tussen de voor- en achterwielen is enkele centimeters vergroot en dat is doorgaans een goed teken voor de achterpassagiers. De twee extra portieren zijn dat sowieso, want die maken het bereiken van de achterbank natuurlijk een stuk makkelijker.

Najaar
Zoals al even aangehaald presenteert MINI de vijfdeurs Mini in Genève, begin maart. De 3-deurs Mini arriveert rond dat moment dan bij de dealer. Deze 5-deurs staat pas op de planning om in het najaar gelanceerd te worden.

Gerelateerde artikelen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Nieuwe MINI geprijsd op € 18.495,-

Autonieuws
Nieuwe MINI geprijsd op € 18.495,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.