Autonieuws

Chinese Chevrolet: nieuwe Aveo sedan

Dat de Chinese markt belangrijk is wordt steeds duidelijker. Chevrolet presenteert op de Auto Shanghai 2005 de nieuwe Aveo. Deze vierdeurs sedan zal in 120 landen worden verkocht. Chevrolet produceert de Aveo in China.

De nieuwe Aveo is ontwikkeld door GM Daewoo Auto & Technology in Korea. Daarbij is de hulp ingeroepen van het Pan Asia Technical Automotive Center (PATAC) in Shanghai. De gehele assemblage en distributie zal plaats vinden vanuit de Chinese vestiging van GM in Shanghai. Al met al veel Chinese invloeden dus. Dat zal ook veel invloed hebben op de prijs van de auto. Wanneer Chevrolet de Aveo sedan op de markt zet moet deze een zeer concurrerend prijskaartje krijgen. Hij is wat afmeting betreft precies tussen de Kalos Sedan en Nubira gepositioneerd.
 
Ruimste in zijn klasse?
De lengte van de auto bedraagt 4,31 m, de breedte 1,71 m en de hoogte 1,50 m. De wielbasis van 2,48 m zorgt volgens Chevrolet voor voldoende interieurruimte. Volgens de fabrikant heeft de Aveo zelfs de meeste interieurruimte in zijn klasse. De kofferruimte heeft een inhoud van 400 liter. Desgewenst kan de achterbank in delen worden neergeklapt.
 
5 sterren
Standaard wordt de nieuwe Aveo geleverd met zaken als elektrische ramen, centrale vergrendeling op afstandsbediening en een middenarmsteun. Lederen bekleding en houtaccenten op het dashboard zijn als optie leverbaar. Voor de veiligheid zijn twee airbags gemonteerd en is ABS standaard aanwezig. Een vijfsterren score bij de NCAP crashtesten is volgens Chevrolet geen probleem.
 
Verkoop in 120 landen
Wanneer de Aveo op de markt komt zal deze leverbaar zijn met een 1.4 en 1.6 liter viercilinder. Deze zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak of een viertraps automaat. De Aveo zal worden verkocht in ruim 120 landen over de hele wereld. In Nederland en België zal het weleens de opvolger van de Kalos sedan kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Productiemodel Chevrolet Aveo onthuld

Autonieuws
Productiemodel Chevrolet Aveo onthuld
> Artikel lezen

Europese Chevrolet Aveo Sedan in Genève

Autonieuws
Europese Chevrolet Aveo Sedan in Genève
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.