Autonieuws

BMW M-baas vindt dat M7 er moet komen

Waar Mercedes een raket van een limousine in huis heeft met de S 63 AMG en Audi met de S8 zijn mannetje staat, daar loopt BMW sinds jaar en dag eigenlijk een beetje achter de feiten aan. Een M7 heeft immers nog nooit het levenslicht gezien en daar moet nodig verandering in komen. Althans, dat is de denkwijze van BMW M-gezagvoerder Albert Biermann.

Biermann, onder meer verantwoordelijk voor geweldenaren als de M3 en M5, laat aan het Britse Autocar optekenen dat hij een onversneden vlaggenschip van de 7-serie wel degelijk ziet zitten. Ben je nu naarstig op zoek naar een sportieve 7-serie, dan ben je aangewezen op BMW-deskundige Alpina. Die firma heeft de B7 in het assortiment, een van origine 750i die het door motorische tuning aan de achtcilinder met dubbele turbo tot 507 pk en 700 Nm schopt.

Interessant
Volgens Biermann zou een M7 echter heel anders (lees: nog intenser) worden dan die B7. Hij zou best eens een poging willen wagen om het sportieve topsegment aan te vallen: “Het zou interessant zijn om met een M7 te concurreren in dat deel van de markt. Daarnaast valt er simpelweg geld te verdienen”. Toch laat de Duitser weten dat er op dit moment geen concrete plannen zijn om de M7 daadwerkelijk te bouwen: “Er zijn legio andere interessante mogelijkheden die wij met ons omvangrijke budget kunnen onderzoeken”. Het is niet ondenkbaar dat Biermann daarmee doelt op een M3-variant van de 3-serie GT of de mogelijkheid op vierwielaandrijving op toekomstige M5- en M6-modellen.

Gerelateerde artikelen

Officieel: de vernieuwde BMW 7-serie

Autonieuws
Officieel: de vernieuwde BMW 7-serie
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 Sedan en M4 Coupé officieel

Autonieuws
In detail: BMW M3 Sedan & M4 Coupé
> Artikel lezen

'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht

Spyshots
'Mid-cycle facelift' voor BMW 7-serie in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.