Autonieuws

Bijzondere Fiat Panda Alessi in productie

Vorig jaar presenteerde Fiat in Parijs de Panda Alessi. De auto werd ontwikkeld in samenwerking met het Italiaanse designhuis Alessi. Vanaf het eind van dit jaar zal de auto in heel Europa op de markt komen.

Alessi is gespecialiseerd in industrieel ontwerpen. Het Italiaanse designhuis heeft niets met auto´s. Volgens Fiat zit daar ook de kracht van de samenwerking. Alessi is afkomstig van buiten de autobranche en kan hierdoor een zinvolle bijdrage leveren in het ontwerp en de functionaliteit van de auto.
 
Twee-kleurige carrosserie
De Panda is door Alessi alleen in de vorm van ´accenten´ aangepast. De hoofdlijnen van de auto zijn allemaal normaal gebleven. Het onderscheid wordt gemaakt door witte dakrails, de witte antenne, de twee-kleurige carrosserie, de deurgrepen en de bijzondere wieldoppen.
 
Whiteboard
In het interieur heeft Alessi ook de nodige aanpassingen doorgevoerd. Er zijn andere materialen gebruikt, de wijzerplaten zijn licht gewijzigd en de bekleding heeft een opvallende kleur. Compleet nieuw ontworpen zijn de middentunnel en versnellingspook. Meest opvallend zijn de zonnekleppen die ook functioneren als een soort van ´whiteboard´.
 
Eind 2005
Vanaf het einde van 2005 zal Fiat de auto in productie nemen. In heel Europa zal de Panda Alessi leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross

Autonieuws
Kleine terreinpatser: Fiat Panda Cross
> Artikel lezen

Dappere Fiat Panda van Novitec

Tuning & styling
Dappere Fiat Panda van Novitec
> Artikel lezen

Mediamarkt doet Fiat Panda in de aanbieding

Autonieuws
Mediamarkt doet Fiat Panda in de aanbieding
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.