Autonieuws

Fiat Punto

Fiat investeert 9 miljard, maar schrapt Punto

Het autoproducerende leven gaat niet altijd over rozen. Dat blijkt eens te meer bij Fiat, dat tussen 2009 en 2012 zijn verkopen met maar liefst een derde zag slinken. De fabrikant ziet zich daarom genoodzaakt afscheid te nemen van de Fiat Punto en om maar liefst 9 miljard euro in nieuwe modellen te investeren.

Fiat steekt 9 miljard euro in verse modellen
De Italianen weten nog maar mondjesmaat auto’s af te zetten, mede doordat er slechts sporadisch nieuwe modellen op de markt komen. De 500 en de Panda worden nog wel verkocht, maar ook die verkopen lopen op zijn retour. Het gaat zelfs zo miserabel dat het bedrijf op dit moment jaarlijks een slordige 1 miljard euro ziet verdampen. Op de huidige voet verder kan dus niet langer.

Kapitaalinjectie

Dat weet ook Fiat-topman Sergio Marchionne die volgens persbureau Bloomberg met een nieuw investeringsplan op de proppen komt. Met een kapitaalinjectie van 9 miljard euro gaat het leveringsprogramma van de Fiat Group drastisch op de schop, met voor Fiat twee nieuwe modellijnen. Enerzijds komt er een productlijn voor de minder kapitaalkrachtige consument, op basis van de Fiat Panda. Daarnaast zullen nieuwe trendy modellen vanaf dan onder de noemer ‘500’ komen te vallen.

Geen Punto

Er gaan sterke geruchten de ronde dat daarmee een einde komt aan de levering van de Fiat Punto, het model waar het merk toch veel aan te danken heeft gehad. Vanaf dan moet Alfa Romeo de kar voor middenklassers en SUV’s gaan trekken, terwijl Maserati blijft zorgdragen voor de luxere en exclusieve modellen. Het nieuwe productoffensief zal binnen nu en drie jaar gerealiseerd moeten zijn.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers