Autonieuws

Audi licht ‘Q1 Concept’ verder toe

In navolging van de aankondiging enkele dagen geleden heeft Audi hun Detroit-concept van een compacte crossover verder toegelicht. De auto is zowel een hint naar de nieuwe designtaal van het merk alsook naar een model onder de Q3.

/// UPDATE 12 januari 2014: Deze schetsen blijken een voorproefje te zijn van de Audi Allroad shooting brake die op zijn beurt een preview geeft van de nieuwe TT in plaats van de Q1.

Audi rept er met geen woord over, maar wanneer we de nu bekend gemaakte details erbij pakken, is er weinig visie voor nodig dat deze compacte crossover-concept die het merk op de Detroit Motor Show gaat neerzetten een realistische voorbode is van de Q1.

Formaat
Met een lengte van 4,20 meter is de auto net even wat korter dan de Q3, maar nog altijd keurig van formaat om als gerespecteerde crossover door het leven te gaan. Ook het exterieurdesign, hoewel vanwege het conceptgehalte nog erg karakatuur ingetekend, leunt sterk op de Q’s die we van Audi al kennen. Typische Q-kenmerken zijn zoal de fors uitgevallen single-frame grille, de gapende wielkasten gevuld met 19 inch wielen en de opvallend korte overhangen (om bij het eerste de beste zandpad niet meteen vast te komen zitten). Kortom, in Detroit, halverwege januari, rijdt Audi gewoon voor 75% de toekomstige Q1 onder de spotlights.

Tweedeurs
Saillant detail is dat de concept over slechts twee portieren beschikt. Minder praktisch natuurlijk dan vier openslaande deuren, maar het algehele design krijgt hierdoor, in combinatie met een nadrukkelijk gebogen daklijn, wel het flamboyante design van een shooting brake mee. We zijn benieuwd of Audi het aandurft om dit door te zetten bij het productiemodel. Anderzijds, waarom niet?! De Audi Q1 moet straks immers mensen wegkapen van de MINI Countryman en zijn 3-deurs broer, de Paceman.

Gerelateerde artikelen

Audi TTQ Cabrio opent aanval op de Evoque?

Autonieuws
Audi TTQ Cabrio opent aanval op de Evoque
> Artikel lezen

Primeur! | Vermeende Audi Q4 is vierdeurs TT SUV

Autonieuws
Vermeende Audi Q4 is vierdeurs TT SUV
> Artikel lezen

Audi haalt streep door extra TT-varianten

Autonieuws
Audi haalt streep door extra TT-varianten
> Artikel lezen

Audi Q4 mikt op gelijkgenummerde X van BMW

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi TT offroad concept: visie op TT SUV

Autonieuws
Audi TT offroad concept: visie op TT SUV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.