Autonieuws

Donkervoort

Donkervoort opent ´fabriek´ bij oosterburen

Goed nieuws: Donkervoort breidt haar activiteiten uit richting Duitsland. Volgens het oer-Hollandse sportwagenmerk stijgt de vraag naar service, verkooppunten en events en dus verbreden onze landgenoten hun horizon aldaar.

Donkervoort opent ´fabriek´ bij oosterburen
De Donkervoort D8 GTO wordt blijkbaar niet enkel door ons Hollanders opgemerkt, ook onze oosterburen begeren het 700 kilogram wegende explosief op wielen. Met het betrekken van een nieuwe vestiging in Duitsland wordt ‘een eerste stap gemaakt in de uitbreiding van het Europese Donkervoort netwerk,’ aldus Joop Donkervoort, oprichter van het gelijknamige merk. Daarnaast willen ze met de entree in het land de lang bestaande relatie tussen Donkervoort en de Volkswagen Group verder versterken.

Circuit
Het Neerlandse automerk beschikt reeds over servicepunten in België, Frankrijk maar ook in Zwitersland. Nu kan een compleet testcentrum, maar in de toekomst ook een assemblagefaciliteit in Duitsland aan dit rijtje worden toegevoegd. Het nieuwe pand wordt gedoopt tot Donkervoort Automobielen GmbH en zal in het voorjaar van 2014 in gebruik worden genomen. De vestiging bevindt zich in Pömbsen op het Bilster Berg Drive Resort, een gloednieuw test- en evenementen circuit in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dat dit niet een doorsnee testbaantje betreft blijkt wel uit het feit dat het onlangs nog is verkozen tot ´Circuit van het Jaar 2013´.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Donkervoort-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers