Autonieuws

Saleen beaamt: S8 supercar komt er aan

Het is al even geleden dat we wat gehoord hebben van Saleen, maar desalniettemin blijkt het merk nog volop ambitie te bezitten. Zo heeft Saleen-topman Steve Saleen op de Los Angeles Motor Show bevestigd dat het merk drukdoende is met het ontwikkelen van een supercar, genaamd S8.

Saleen maakte de afgelopen drie decennia vooral naam met het tunen van Ford Mustang’s. Daarnaast maakt het bedrijf faam met de spectaculaire S7, die in 2000 op de markt kwam. Het was één van de snelste sportwagens in zijn tijd. Volgens Steve Saleen zit er nu een opvolger van dat legendarische racemonster in de pijplijn: ‘Wij zijn het supercar-genre niet vergeten. Op dit moment wordt er volop ontwikkeld met de S8, een model dat wij zien als de voortzetting van de Amerikaanse supercar’.

S5S
Het valt nog te bezien wat de concrete uitkomsten zijn van de beweringen van de Saleen-topman. Immers, op de Autosalon van New York in 2008 stelde Saleen de S5S Raptor voor aan het grote publiek. Dat was een 650 pk sterke supersportwagen met een 5.0 liter achtcilinder met compressor onder de kap. Een sprinttijd naar 100 km/h zou slechts 3,2 seconden duren en pas bij 325 km/h stokte de teller. Het publiek reageerde louter positief, mede door het opzienbarende exterieur van de S5S. Echter hoe enthousiast hij ook werd ontvangen, tot een productiestadium kwam het nimmer. Wij hopen dat de S8 een langer leven is beschoren.

Gerelateerde artikelen

Snelste sportauto: Saleen S7 Twin Turbo

Autonieuws
Snelste sportauto: Saleen S7 Twin Turbo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.