Autonieuws

Drie Mitsubishi crossovers stelen de show

Welke drie studiemodellen Mitsubishi mee zou nemen naar Tokyo was al bekend. Inmiddels pronken de modellen op de stand en in navolging daarvan laten de Japanners meer informatie los. Daarnaast reiken ze ons enkele nieuwe kiekjes aan van de XR-PHEV, de GC-PHEV en de Concept AR.

Het trio lijkt gezien hun futuristische uitstraling nog ver van het productiestadium af te zitten. We mogen het drietal conceptcars dan ook vooral zien als forenzen die de designkoers van Mitsubishi alvast uitstippelen. Bovendien introduceren de Japanners een nieuw infotainmentsysteem, verse veiligheidstechnologieën en enkele nieuwbakken aandrijflijnen.

PHEV
Het driemanschap dat wordt voorgesteld bestaat uit een SUV, een compacte crossover en een MPV-soortige. De GC-PHEV (Grand Cruiser) is een forse en apart vormgegeven SUV die door een 3.0 liter V6 met compressor en een elektromotor wordt aangedreven. Een maatje kleiner is de XR-PHEV (Cross Runner). Deze strak ogende crossover ziet er nog het meest productierijp uit en is voorzien van een direct ingespoten 1.1 liter MIVEC-turbomotor met assistentie van een elektromotor.

Nieuwe systemen
De vakbekwaamheid van Mitsubishi in het vervaardigen van geavanceerde aandrijflijnen zorgt ervoor dat deze conceptcars onze aandacht wekken. Onlangs reden we immers nog met de Outlander PHEV die een al evenzo technisch hoogstandje onder de kap bezit. Echter, zo transparant Mitsubishi over de motoren van haar nieuwe studiemodellen is, zo beperkt is de informatie vooralsnog over de nieuwe systemen die op termijn ook in productiemodellen hun intrede moeten gaan doen. Er wordt gemeld dat e-Assist, een actieve veiligheidstechnologie, in het trio huist maar wat het systeem precies inhoudt is nog niet bekend. Datzelfde geldt voor het nieuwe infotainmentsysteem ‘Connected-car’. Meer informatie volgt ongetwijfeld nog.

Gerelateerde artikelen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.