Autonieuws

Nissan GT-R nu ook cosmetisch aangepakt

Nissan heeft er een gezonde traditie van gemaakt om de GT-R eens per jaar door de mangel te halen. Doorgaans mondt dat met name uit in betere en snellere prestaties, maar nu zijn er ook cosmetisch veranderingen zichtbaar.

Bij het 2015-model springen meteen de koplampen in het oog. Die zijn vanaf de nieuwe jaargang voorzien van zigzaggende LED-dagrijverlichting waardoor de GT-R ook bij zonsondergang te herkennen is. Tevens zijn de koplampunits voortaan uitgerust met het zogeheten Adaptive Front Lighting System (AFS). Dit systeem past de lichtbundel automatisch en specifiek aan aan de wegomstandigheden en de gehanteerde rijstijl, zowel in de breedte als de diepte. Aan de achterzijde zijn de lichtunits eveneens opgefrist; ze lichten voortaan in een iets andere vorm op. Tot slot wat het exterieur betreft is er een nieuwe lakkleur verkrijgbaar, Gold Flake Red Pearl genoemd. Zoals de laknaam al enigszins aangeeft zijn in de rode verf kleine deeltje goud verwerkt voor een ‘magisch’ effect.

Stiller
In het interieur is het wat meer zoeken naar veranderingen. Nissan praat over met leder bekleed stuurwiel (had ‘ie dat al niet dan?), drie nieuwe interieurcombinaties en wat andere kleine updates. Meest noemenswaardig is dat de GT-R minder decibellen doorlaat door allerhande trillingen tot een minimum te beperken. Daartoe is onder andere de ophanging verfijnd, wat tegelijkertijd een weer wat scherper rijgedrag heeft opgeleverd. Bovendien is de GT-R op hogere snelheden stabieler geworden en de remmen zijn opnieuw gekalibreerd voor meer controle tijdens stevig vertragen. Tot slot monteert Nissan vanaf heden standaard een set van vier Dunlop’s Sport Maxx GT 600 DSST. Dit is hetzelfde rubber dat de GT-R Nismo onder geschroefd krijgt.

De Nissan GT-R modeljaar 2015 gaat in december in de verkoop in Japan. In Europa wordt die activiteit over dit jaar getild.

Gerelateerde artikelen

Koop deze 1.200 pk sterke Nissan GT-R via Marktplaats

Autonieuws
Koop deze 1.200 pk sterke Nissan GT-R via Marktplaats
> Artikel lezen

Ook Nissan GT-R Nismo nog weer wat scherper

Autonieuws
Nissan GT-R Nismo 2016
> Artikel lezen

Liefhebber bouwt Nissan GT-R Nismo van Lego

Autonieuws
Nismo
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

Laatste ronde voor Nissan GT-R Track Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'

Autonieuws
Nissan Copzilla: 'Anything you say can be held against you'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.