Autonieuws

Ford geeft voorproefje nieuwe Edge (ook voor Europa!)

De nieuwe generatie Ford Edge is niet enkel voorbehouden voor Amerika, ook het Europese vasteland mag de grote SUV welkom heten. Dit studiemodel die Ford tijdens de Los Angeles Auto Show presenteert toont alvast een glimp van die toekomst. En meer.

De groei van de ‘utility vehicle’ lijkt niet te stoppen. De wereldwijde markt van dit type voertuig groeide tussen 2007 en 2012 met ruim 45% naar 13 miljoen stuks per jaar. Dit is ongeveer 17% van de totale automarkt en daar stopt het nog niet. Zo verwacht Ford bijvoorbeeld een 100% toename van de verkopen in China over de komende vijf jaar. Afgaande op dit potentieel is het niet meer dan logisch dat Ford zich op dit vlak blijft ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is de introductie van de Edge Concept, een studiemodel voor de volgende generatie Edge.

Atletisch voorkomen
Hoewel de huidige Edge louter ontworpen was voor de Amerikanen moet het nieuwe model zowel klanten uit Europa als Azië aanspreken. Evident is zodoende dat het design een stuk atletischer oogt dan zijn voorloper. Met het nieuwe Ford-DNA in zijn bloed, brede schouders en indrukwekkende grille komt de vormgeving krachtig en modern over. Dat geldt tevens voor het interieur waar de vele beeldschermen, hoogwaardige materialen en ijsblauwe LED-verlichting een hightech-sfeer creëren.

Technologie voorop
“The Edge Concept is tomorrow’s utility today”, kopt het persbericht. Dat slaat niet puur op de vormgeving, maar met name op de vele technologische hoogstandjes die het studiemodel rijk is. De Amerikanen monteerden niet alleen hedendaagse gadgets als lane-keeping, adaptieve cruise control en Blind Spot Information System, maar tevens nieuwigheden als Active park assist waarmee de bestuurder de auto kan laten parkeren terwijl hij niet in de auto zit. Ook nieuw voor Ford is een obstakel-ontwijksysteem dat niet alleen waarschuwt voor langzaam bewegende en stilstaande objecten, maar ze tevens kan ontwijken.

Even wachten
Ford laat ons in het ongewis over de precieze plannen met de Edge Concept, maar wij verwachten dat het model in relatief ongewijzigde vorm in productie gaat. Wanneer precies is onduidelijk, maar Ford heeft er een handje van om de consumenten vroeg op te warmen voor haar nieuwe producten. Reken daarom gerust op eind 2014, begin 2015 op z´n vroegst.

Gerelateerde artikelen

Ford Edge: de Europese versie onthuld

Autonieuws
Ford Edge
> Artikel lezen

Gefacelifte Ford Edge ook als snelle ST

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen ST, wel beresterk diesel voor 'Nederlandse' Ford Edge

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.