Autonieuws

MG Rover staat op de afgrond

Deze week is er heel wat gebeurd bij MG Rover. De onderhandelingen met SAIC voor een overname liepen stuk, de Britse overheid kon het bedrijf geen 100 miljoen pond lenen, de productie is stilgelegd en nu dreigt een faillissement.

De Engelse autofabrikanten hebben het het de afgelopen jaren erg slecht gehad. Land Rover valt nu onder Ford en ook Jaguar is bij de Amerikanen ondergebracht. Bentey is eigendom van Volkswagen en Rolls-Royce werd ingelijfd door BMW. De Engelse autofabrikanten beginnen hun Engelse status te verliezen. Bij MG Rover dreigt hetzelfde, of nog erger...
 
Onderhandelingen met SAIC
Deze week waren er onderhandelingen met de Chinese autofabrikant SAIC. Die onderhandelingen zijn zeer slecht verlopen, omdat de financiële positie van MG Rover veel slechter is dan was verwacht. De Britse overheid zou garant staan voor 100 miljoen pond. Dit geld zou nodig zijn om twee jaar te overbruggen en daarna MG Rover weer winstgevend te krijgen. Door Europese regelgeving mocht de overheidslening niet doorgaan en liepen de onderhandelingen met SAIC stuk.
 
Productie stilgelegd
Het gevolg is dat MG Rover er nu alleen voor staat. Het merk heeft inmiddels uitstel van betaling aangevraagd. De onderdelenleveranciers zijn gestopt met hun levering met als gevolg dat de productie sinds donderdag stil ligt. De Britse overheid heeft nog wel 40 miljoen pond uitgetrokken om de onderdelenleveranciers te kunnen betalen. Hierdoor zou de productie mogelijk weer opgestart kunnen worden.
 
Ruim 100 jaar historie
Het zal de komende tijd afwachten worden. De ruim 6.000 werknemers van MG Rover vrezen voor hun arbeidsplaats. Als de Engelse fabrikant failliet zou gaan betekent dat het verlies van een ruim 100 jarige historie. Laten we hopen dat er op tijd een oplossing gevonden wordt.

Gerelateerde artikelen

Rover 75 V8 voorzien van prijskaartje

Autonieuws
Rover 75 V8 voorzien van prijskaartje
> Artikel lezen

Engeland verliest MG Rover aan China

Autonieuws
Engeland verliest MG Rover aan China
> Artikel lezen

*UPDATE* Geen Roewe, maar een Luxgen SUV

Spyshots
*UPDATE* Geen Roewe, maar een Luxgen SUV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.