Autonieuws

Fiat Seicento vecht mee in goedkoop segment

Er is een ware strijd ontekent in het A-segment. De ene na de andere importeur komt met superscherpe actieprijzen voor hun modellen. Na de Ford Ka, Suzuki Swift en de Daihatsu Cuore doet nu ook Fiat mee met de Seicento.

Deze week kwam Daihatsu met het bericht naar buiten de goedkoopste auto van Nederland in haar programma te hebben. De speciale Daihatsu Cuore kost € 7.498,- en is daarmee een euro goedkoper dan de Suzuki Alto Spirit. Ook Ford doet met de Ka hard mee in de strijd. De Ka Culture verwisselt voor € 7.995,- van eigenaar.
 
Seicento Young
Fiat laat vandaag weten dat ze met de Seicento ook mee gaan doen in de strijd. Ze geven daarbij aan (net) niet de goedkoopste te zijn maar wel gaan voor de beste uitrusting. De Seicento Young is gebaseerd op de uitvoering Active en neemt daar ook de standaarduitrusting van over. Sterker nog; de Seicento Young vervangt de andere uitvoeringen van de Seicento is daarmee niet het goedkoopste model maar ook de enige leverbare Seicento.
 
Best uitgerust
Standaard wordt de auto geleverd met ABS, bestuurdersairbag, elektrische ramen, radiovoorbereiding met 2 speakers, stuurbekrachtiging, centrale portiervergrendeling, neerklapbare achterbank en in kleur gespoten bumpers. De auto kost € 7.995,- en is daarmee zo´n € 500,- duurder dan de Cuore en Alto. Fiat laat echter weten dat zij daarmee wel de best uitgeruste auto hebben voor die prijs.
 
Eigen onderzoek
Uit eigen onderzoek blijkt dat de uitrustingniveaus niet zo veel verschillen. De Seicento en de Alto zijn qua uitrusting nagenoeg gelijk. De Seicento heeft in tegenstelling tot de Alto en Cuore wel elektrische ramen en centrale portiervergrendeling standaard. De Alto en de Coure hebben daar weer een passagiersairbag tegenover staan. Verder mist de Cuore nog stuurbekrachtiging, iets wat de andere twee standaard hebben. Conclusie; de Seicento is iets duurder, maar heeft dan ook iets meer uitrusting.

Gerelateerde artikelen

Laatste ronde voor de Fiat Seicento

Autonieuws
Laatste ronde voor de Fiat Seicento
> Artikel lezen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.