Autonieuws

Lexus presenteert GS450h hybride

Dat hybrideaandrijving niet alleen is voorbehouden aan compacte auto´s bewees Lexus al met de RX400h. Nu presenteert de luxe divisie van Toyota de GS450h, een luxe en snelle sedan die wordt aangedreven door een benzine- en elektromotor.

Lexus heeft de smaak te pakken. De RX400h is nog niet eens op de markt, maar Lexus presenteert al een hybrideaangedreven GS. De GS450h, zoals de auto genoemd is, werd nauw ontwikkeld op basis van de ´gewone´ GS300. Het is voor het eerst dat een autofabrikant met een dikke sedan op de markt komt die hybride is aangedreven. Lexus claimt dan ook de eerste luxe hybride sedan ter wereld op de markt te zetten. Bovendien is het de eerste hybrideauto met de motor voorin en de aandrijving op de achterwielen.
 
Vermogen gelijk aan een V8
Er is gebruik gemaakt van de bekende Hybrid Senergy Drive techniek van Toyota. Onder de motorkap ligt niet alleen een 3.5 liter V6 maar ook een krachtige elektromotor. Volgens Lexus is het gecombineerde vermogen gelijk aan een 4.5 liter V8 met ongeveer 300 pk. Met name de tussenacceleraties moeten razendsnel kunnen verlopen. Dit omdat het koppel van de elektromotor direct beschikbaar is. Wat prestaties betreft is de GS450h in ieder geval geen mietje. Hij sprint is minder dan 6 seconden naar 100 km/h. Dit alles wordt gecombineerd met een verbruik van een middenklasse sedan met een 2.0 liter benzinemotor.
 
RX400h en GS450h
De GS450h komt midden 2006 op de markt. Hij zal naast de GS300 en GS430 in het programma komen te staan. Na de RX400h is de GS450h de tweede Lexus die als hybride op de markt zal verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.