Autonieuws

Subaru zet Legacy Concept neer op LA Motor Show

Subaru heeft er een handje van om de meest spannende conceptcars te presenteren, om daar weinig heel meer van te laten als het tot een productiemodel komt. Hopelijk is de Legacy Concept, die op de Los Angeles Motor Show wordt gepland, hierop een uitzondering.

Niet één, niet twee, maar liefst drie nieuwe Subaru’s zien volgende week officieel het levenslicht. In Tokyo krijgen de bezoekers de Levorg Concept te zien, terwijl vrijwel tegelijkertijd aan de andere kant van de wereld in Los Angeles de nieuwe WRX en deze Legacy Concept het podium op worden gereden. Die laatste kan misschien nog wel het best omschreven worden als de vierdeurs-variant van de WRX Concept die Subaru – heel verrassend – afgelopen voorjaar in New York naar voren schoof.

Gladde koets
Ook de Legacy Concept beschikt over een nadrukkelijke coupé-daklijn en staat bol van de grove, krachtige lijnen, aangedikt met grote en gladde oppervlakken en immense wielkasten. Zo is de Legacy Concept op 21 inch lichtmetaal gezet met daaromheen zeer breed en plat rubber. De zachte, matte carrosseriekleur dat Subaru gedoopt heeft tot Ocean Silver Metallic zagen we eerder op de Viziv Concept. Die in Genève gepresenteerde studie was meer blauw dan grijs, terwijl het bij de Legacy Concept andersom is. Verder overeenkomsten met de Viziv zijn de stevige buitenmaten. Met een lengte van 4,93 meter en breedte van 1,94 meter is ook de Legacy Concept een behoorlijke knaap en Subaru claimt dan ook dat er met gemak vier mensen in passen. Door hem niet hoger te maken dan anderhalve meter komt het gelikte design weer ten goede.

1.6 en 2.0 liter boxer
Behalve dat de Legacy Concept over S-AWD beschikt wordt er met geen woord gerept over de techniek. Van de Levorg Concept weten we dat die uitgerust kan worden met een nieuwe 1.6 en 2.0 liter boxermotor. En aangezien die auto een voorbode van de toekomstige Legacy Touring lijkt te zijn is het geen gekke gedachte dat de Legacy Concept met een van deze twee krachtbronnen is uitgerust. Maar zeker weten doen we dat pas als Subaru medio volgende week alle details prijsgeeft.

Gerelateerde artikelen

Subaru Legacy bijgespijkerd voor 2013

Autonieuws
Subaru Legacy bijgespijkerd voor 2013
> Artikel lezen

Herdenkingseditie: Subaru Legacy 40 Years Edition

Autonieuws
Herdenkingseditie: Subaru Legacy 40 Years Edition
> Artikel lezen

Prijslijst Subaru Legacy Sedan naar de drukker

Autonieuws
Prijslijst Subaru Legacy Sedan naar de drukker
> Artikel lezen

De nieuwe, teleurstellende Subaru Legacy

Autonieuws
De nieuwe, teleurstellende Subaru Legacy
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.