Autonieuws

Hummer H3 markeert wereldwijde groei

In de tweede helft van dit jaar zal Hummer de H3 presenteren op de Europese markt. Daarmee markeert Hummer de doorbraak als wereldmerk. De H3 is een ´kleine´ Hummer en moet het in Europa goed gaan doen.

De SUV blijft in opkomst en de verkopen groeien hard. Merken als Saab en Porsche, die je nooit met een SUV zou associëren, hebben zelfs een dergelijk model geïntroduceerd. Hummer is natuurlijk van oorsprong een merk dat gericht is op vierwielaangedreven terreinauto´s van formaat. De H1 staat symbool voor een échte 4x4. Met de komst van de H2 heeft Hummer wereldwijd veel groei doorgemaakt. Al snel kwam er de vraag naar een kleinere, beter handelbare en betaalbare Hummer. Voorwaarde was wel dat de auto herkenbaar moest zijn als een Hummer en de kenmerkende details van een Hummer uit zou stralen. Het antwoord van Hummer is de H3.
 
Benzine- en dieselmotor
In oktober 2004 presenteerde Hummer de H3 voor het eerst. Meteen was duidelijk dat het een échte Hummer was, die ondanks zijn compactere buitenmaten herkenbaar is als lid van de familie. Wanneer we de H3 vergelijken met de H2 zien we in afmetingen een verschil van 43 cm in de lengte en 17 cm in de breedte. Onder de grote motorkap ligt een 3.5 liter vijfcilinder benzinemotor met een vermogen van 220 pk bij 5.600 toeren per minuut. Het maximale koppel van 304 Nm is bij 2.800 toeren per minuut beschikbaar. Later zal er ook een dieselmotor beschikbaar komen die speciaal voor de Europese markt is ontwikkeld.
 
Gericht op wereldwijde groei
Tot voor kort richtte Hummer zich bijna alleen op de thuismarkt Noord-Amerika. General Motors kocht het merk in 1999 van AM General dat de militair versie van de Hummer H1 civiliseerde tot een straatauto. De verkopen zijn gegroeid van 1.000 auto´s in 2000 naar 30.000 Hummers in 2003. In 2004 zijn er 1.600 Hummer H2´s buiten de VS verkocht.
 
Grijze import
In Europa was het merk Hummer niet via de normale verkoopkanalen leverbaar. Had je belang bij een Hummer dan was je aangewezen op de grijze import. Hummer werkt momenteel hard aan de uitbreiding van haaar dealernetwerk in Europa. In Nederland is het merk gevestigd in Houten.
 
Productie
De productie van de H3 zal plaats gaan vinden in de GM-fabriek in Shreveport, Verenigde Staten. De verkopen van de H3 gaan in de VS binnenkort al van start. In Europa moeten we wachten tot de tweede helft van dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show

Autonieuws
Hummer met drie concepts op SEMA Motor Show
> Artikel lezen

Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA

Autonieuws
Twee ijzersterke HUMMER H3´s op SEMA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.