Autonieuws

Geen wapen te sterk voor Transeco Mercedes S-klasse

De nieuwe Mercedes-Benz S-klasse zit werkelijk vol met allerlei technologische snufjes om zowel chauffeur als passagiers veilig naar bestemming te dirigeren. Maar hoe beschut zijn de inzittenden als de S-klasse onder vuur wordt genomen? Na een gepanserde behandeling van Transeco zijn ze zonder gevaar.

De Mercedes S-klasse wordt reeds sinds 1985 door het in Bremen gevestigde Transeco bepantserd. De W600 Pullman was de eerste die een dik harnas kreeg toebedeeld en nu ontvangt ook de nieuwe S-klasse er een, zodat de staatshoofden ook in de nieuwste S-klasse veilig kunnen worden vervoerd.

Bad guys
Het versterken van diverse onderdelen draagt er aan bij dat zelfs twee DM51 granaten, een .357 Magnum of een M16 automatisch geweer geen partij is voor de Transeco S-klasse. Zo is onder meer het complete passagierscompartiment bepantserd, de brandstoftank versterkt en werden run-flat-banden gemonteerd om 50 kilometer door te kunnen rijden en zo aan de bad guys te ontglippen.

7.391 kilogram
De vele versterkingen hebben vanzelfsprekend de nodige gewichtstoename als gevolg. Maar liefst 7.319 kilogram legt de S-klasse na de Transeco-ingreep op de weegschaal. Toch is het 4.6 liter twin-turbo V8-blok uit de S 550, die in ons land S 500 heett, met rust gelaten. De 456 pk die het blok levert zou volgens Transeco afdoende moeten zijn om de S-klasse ondanks zijn massa vlot van zijn plek te krijgen. Het prijskaartje van de Transeco Mercedes S-klasse is afhankelijk van de versterkingen die de klant wenst. Heb je liever een beschutte SUV, dan offreert Transeco ook een gepantserde G-klasse en een M-klasse.

Gerelateerde artikelen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.