Autonieuws

Ford Ka Concept steekt zijn kop op

In Brazilië onthulde Ford deze Ka Concept, een conceptcar die vermoedelijk amper zal afwijken van het uiteindelijke productiemodel. Fords allerkleinste spruit is in de eerste plaats voor markten als die in Zuid-Amerika bestemd, maar een oversteek naar bepaalde Europese landen wordt niet uitgesloten.

De lancering van de Ka Concept roept opnieuw wat vraagtekens bij ons op. Hij oogt vooral als een rationele auto die veel ´value for money’ biedt en waarbij een spannend design niet tot de belangrijkste aandachtspunten behoorde. Hij is volgens een woordvoerder van Ford dan ook primair ontwikkeld voor opkomende markten met Brazilië als speerpunt. Daar reed immers al jaren een auto rond onder de naam Ka, maar dan met een heel ander design en techniek als we die in Europa kennen.

Start Concept?
Navraag leert ons dat het nog de vraag is of deze nieuwe Ka ook in Nederland op de markt zal komen. Dat ligt aan het motorengamma en de bijbehorende CO2-uitstoot. Ondanks dat Ford er zelf nog geen uitspraken over wil doen gokken wij meer op een productiemodel van de Start Concept als opvolger van de bij ons bekende Ka. Met een gelikt design en moderne motoren zal die naar onze verwachting wel een vuist kunnen maken naar de succesvolle A-segmenters als het Volkswagen-trio, de Franse kleintjes en de Aziaten. Maar daar is op dit moment nog geen concreet nieuws over. We kunnen het enkel afwachten.

Gerelateerde artikelen

Kek ding: gelimiteerde Ford Ka Grand Prix

Autonieuws
Kek ding: gelimiteerde Ford Ka Grand Prix
> Artikel lezen

Ford prijst Fiesta Metal en lanceert Ka Metal

Autonieuws
Ford prijst Fiesta Metal en lanceert Ka Metal
> Artikel lezen

De 'nieuwe' Ford Ka: plussen en minnen

Autonieuws
De 'nieuwe' Ford Ka: plussen en minnen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.