Autonieuws

Specificaties Porsche Macan op straat

Nog voor de officiële onthulling heeft de Porsche Macan al z’n geheimen prijsgegeven. Want kort na het poedelnaakt verschijnen voor de camera zijn nu ook alle specificaties van de motoren op straat komen te liggen.

Een cursus Chinees is niet nodig om uit dit gelekte document op te maken waartoe de verschillende uitvoeringen van de aanstormende Macan in staat is. Zoals al eerder vermeld zullen er drie motoren verkrijgbaar zijn. De basisuitvoering, de Macan S, is uitgerust met een 3.0 liter V6, goed voor 340 pk en een maximumkoppel van 460 Nm. Volgens het formulier snelt dit model in 5,5 seconden naar de 100 km/h en weet het een topsnelheid van 254 km/h te bereiken.

Diesel S
De enige diesel is de Macan S Diesel. Die heeft eveneens een 3.0 liter V6 onder de kap maar ontwikkelt maximaal 258 pk. Het koppel ligt met 580 Nm daarentegen een stuk hoger en zodoende is de sprinttijd van 6,2 seconden nog steeds een zeer vlotte. Pieken doet de diesel bij een voor een Porsche bescheiden, maar allesbehalve schamele 226 km/h.

Turbo
Wie maximale prestaties wil moet onherroepelijk voor de Turbo kiezen. Diens geblazen 3.6 liter V6 schopt het tot 400 pk en 550 Nm en vergt slechts 4,8 seconden van je geduld om de 100 km/h te halen. De topsnelheid van dit topmodel bedraagt een indrukwekkende 269 km/h.
Overigens vertelt het document ons ook alvast wat het formaat van Porsche’s nieuwste is, namelijk 4,68 meter in lengte, een stevige 1,92 meter in de breedte bij een hoogte van 1,63 meter. Hoezo ‘baby-Cayenne’?! …

Nog meer weten over de nieuwe Macan? Op 20 november maakt Porsche hem officieel.

Gerelateerde artikelen

Overtreffende trap: Porsche Macan Turbo Performance

Autonieuws
> Artikel lezen

5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen

Autonieuws
5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nagelnieuwe Porsche Macan kopen voor 17 mille?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.