Autonieuws

BMW 2-serie Coupé vanaf € 37.700,-

Meer BMW voor minder geld, dat was heel verassend de vanafprijs van de onlangs gelanceerde 4-serie Coupé ten opzichte van z’n voorganger, de 3-serie Coupé. We hoopten op hetzelfde feestje met de gloednieuwe 2-serie, maar helaas. Die lijkt een stuk duurder uit te vallen dan de 1-serie Coupé.

BMW prijst de nieuwe 2-serie Coupé vanaf € 37.700,- maar vertelt er vreemd genoeg niet bij voor welk model dit geldt. Doorgaans behoort de gecommuniceerde vanafprijs toe aan de benzine-instapper van het aanvankelijk aangekondigde motorpalet (in het geval van de 2-serie Coupé de 220i met 184 pk), maar dat is vooralsnog onduidelijk. ‘Deze basisprijs is in elk geval niet gekoppeld aan de 218d’, zo laat de importeur weten. BMW Nederland lijkt hiermee aan te geven nog wat nieuws achter de hand te houden. De 2-serie Coupé staat immers pas vanaf de lente bij de dealers.

Duurder
Mocht er achter de coulisses daadwerkelijk nog een motorvariant onder de 220i of 218d klaarstaan en voor één van die twee de genoemde vanafprijs gelden, dan valt de 2-serie toch wel eventjes wat duurder dan zijn voorganger. De 1-serie Coupé kostte op het laatst namelijk € 33.990,- (118d). De 120i was er voor € 36.990,-. Anderzijds, de 2-serie Coupé wekt de indruk ook meer BMW te bieden.

Overige prijzen
Naast de genoemde motoren zal de 2-serie Coupé ook nog leverbaar zijn als 220d, die er vanaf € 41.662,- is. Gekoppeld aan de 8-traps automaat valt deze 184 pk sterke diesel zelfs in de bijtellingsklasse van 20%. Er is ook nog een 225d met 218 diesel-peekaa’s en een M235i, tot de M2 wordt gelanceerd het absolute topmodel uit de reeks met 326 pk. De prijs van die eerste is nog niet bekend, de M235i kost € 59.500,-.

Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio
> Artikel lezen

BMW 2-serie Coupé, Cabriolet en M2 opgefrist

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.